lördag 9 januari 2021

Vinterland......





Kennet skulle upp och titta till hemmanet klockan halv sex på morgonen, när han var klar med den sysslan gick vi raka vägen in i bingen igen. Vi sov till halv nio. Snudd på världsrekord ;)

Vi hoppade upp muntra och redo för dagen. Vi klädde oss för en tur på berget.
Nere vid gården var det barmark men 120 meter över havet var marken snötäckt. Det blev en mysig tur på 7 km med mycket lek och spårande i snön. 
Lagom blaskig om fötterna sprang Kennet raka vägen upp till Mollie för att väcka henne. Hon har sena vanor både på kvällarna och på mornarna nu.

Jag bakade ett par laddningar av surdegen, ett bröd och några frallor. Frallorna angrep vi till brunch. Vi hade en mysig stund vid köksbordet.
Mollie tog en vända i duschen sen skulle vi iväg och uppvakta en ettåring. Paketen öppnades och vi gick på en promenad, Mollie ville även hon följa med. Turen blev ca 7 km och det i ett ganska raskt tempo.
 Innan vi kom hem gick vi inom kvarnen i byn, jag skulle se om det fanns nån säd på råg som jag kunde inhandla. Det fanns det tyvärr inte men vi fick oss ett studiebesök av kvarnen och lite historia runt den. Tydligen var den i drift redan på 1300-talet och skatten betalades då till Danskarna. Tiderna har förändrats men kvarnen står kvar och än är den i drift. Fantastiskt.

Kennet träffade kvarnhunden en bordercolliekille. Dom blev kompisar bums och sprang runt på gårdsplanen och lekte medans jag gick och drog in doften av nymalet mjöl.  

Kvällen blev stillsam, vi åt middag och Mollie fixade med fredagsmyset. Hon skar upp en melon som hon serverade mej vid tv-bordet. Vi chillade tillsammans en stund till Legomaster. Hon la sej med huvudet i min famn och jag log och njöt av hennes närhet. Den är inte självklar nu längre så dessa stunder av närhet känns extra viktiga.




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar