onsdag 27 januari 2021

Lyckorus.....


Kallbad.....

En vecka som innehållit en väldiga massa av lyckorusning.
Vi tog en sväng till kallbadhuset, det gick höga vågor och graderna var futtiga två. Jag blev lurad att temperaturen var 4 men den var alltså dubbelt så kallt ;) Några lugna sköna timmar i ömsom 80 gradig bastu och ömsom i Östersjön kalla vatten. Uppfriskande och jag kände mej så ren och len efter stunden.

Självklart har vi bakat bröd, det gör vi nästan jämt när fröken Särbo är på plats i Jockarp. Vi testade tunnbröd och vi gräddade dom på vår egenbyggda pizzaugn. En ny erfarenhet och det var fantastiskt gott. Vi bakade ett par nya rostbröd. Mollie älskar dom verkligen och hon själv provade på att baka gifflar. Väldigt gott.






Vi har lirat en match i paddel med några goda vänner, tyvärr fick vi prygel men revanschsuget väcktes. Så jag tror att det blir en ny match inom en snar framtid.

Vi har lagat galet god mat, fisk och skaldjursoppa, hjortstek och potatisgratäng. Brutalt gott. Nja Mollie uppskattade inte gratängen, hon var helt övertygad om att den var en Jansson. Det spelade ingen roll vad vi sa, hon ville inte ha ;)

Mollie och jag har pluggat landskap och sjöar i Sverige under ett par veckors tid, det stundar prov i ämnet i morgon. Just nu kan hon det som ett rinnande vatten. Vilket känns bra.
Vi har haft ett bekymmer med en enkel beskrivning på vad fastland är. Enkelt kan tyckas men nä det är faktiskt lite klurigt.

Kennet har blivit av med sin tratt och är fit fore igen efter sin operation. Därför har vi tagit upp vårt glädjeämne löpning. Han blir smått tokig när han ser att löparbrallorna åker på. Även myset var med oss en sväng i skogen med löpskor på fötterna. 
Helt klart en bra vecka.





Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar