onsdag 30 mars 2011

Sydöstran....


Ja dagarna bara springer iväg.
Igår hann jag med en förfriskande promenad på berget i allafall, jag behöver det, men dessa dagar har varit helt upp och ner vända.
Jag har träffat så mycket människor som vill att jag ska försöka förklara vad det är som hänt, vissa vill ta del av hela historien och vissa bara av dom lagliga frågorna.
Det är jobbigt att hålla isär känslorna och mitt upp i det här så är det viktigaste att jag är en bra mor till min lilla dotter.

Vi åkte till ekohallen för att handla lite smått och gott, klockan var 13,30 och på radions nyhetssändning drogs intervjuven om mej igång, de dröjde inte länge efter att det sänts fören det ringde en reporter från en lokaltidning här i Sölvesborg som heter sydöstran.
Jag drog storyn i korta drag och hon frågade om jag hade möjlighet att köra inom stan på vägen hem för att dom skulle kunna ta en bild på mej och myset, det var väl klart att vi kunde.
Vi hade sen mail kontakt under sen eftermiddagen för att det skulle bli rätt med alla turerna i den här soppan.

Jag pratade även med filmbolaget ett antal gånger under gårdagen, dom vill ju vara med och filma nu när det är sånt media pådrag, så idag kommer dom hit för en första filmning och för att vi ska se om vi kan komma överens och om vi skulle kunna tänkas jobba ihop under en tid.
För en film görs ju inte på fem minuter precis.
Spännande ska de bli iallafall.

Myset har dragit på sej en förkylning, jag vet inte riktigt hur det gått till, men det är väl sånt som händer.
Jag har vissa problem med vad det gäller sjukdomar, jag är inte så van vid det och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag fattar inte att en sån liten söt näsa kan innehålla dessa kopiösa mängder med grönt segt snor, var kommer det i från?
Det var min sk fru som stod för piller och nässprays intaget i vår familj, men jag har iallafall köpt barn nässdroppar till henne, men frågan är väl hur mycket det hjälper. Vi får se.
I går gick det därför inget vidare alls med projekt barnnattning, provade först i spjälisen, de gick inte, hon bara snörvlade och grät, sen provade jag dubbelsängen, det gick lika illa det, sen angrep vi till slut vagnen och lite kvällsluft på altanen, det verkade göra susen med lite lantluft för lilla täppta näsan.
Hon somnade.
Funkar det nu inte att ligga inne så får väl ja med ta och flytta ut.

I morse när man fick tag på tidningen så visade det sej att myset och jag intagit framsidan, med text och bild, kan tro att det var många som satte kaffet i halsen denna morgon.
Men det är härligt att man kan få ut och lysa upp dessa tokigheter.

Nu ska vi ut på berget innan filmteamet invaderar byn.


Mycket på gång i Jockarp.

2 kommentarer:

  1. Gud vad söt hon var på den bilden. Du gör helt rätt. Tänkte på en sak som du kanske kan ta upp. Nu gjorde ni ju detta i Köpenhamn. Diskuterade detta med Carola och sa att hade jag t.ex gjort detsamma nu så hade det för oss (som gjort heminsemination) inneburit att vår donator hade aldrig kunnat avsäga sig faderskapet/föräldrarskapet då han inte har någon att avsäga det sig till. Detta hade för honom inneburit att han blivit skyldig att betala underhåll samt att Carola förmodligen inte hade kunnat få ensam vårdnad eller att om hon gick bort - att han skulle få barnet. Sjuk lagstiftning. Detta är ju helt sjukt och precis som du skrev att det ska behöva vara en kamp för att få vara två. Att ingenting kan göras i förväg. Mollie har en mamma som räcker för två så var stolt. Jag hade aldrig kunnat lämna Carola där hon är nu, allra minst för barnets skull. Den dagen ni åkte till Köpenhamn var den dagen hon skulle sagt nej, för när ni åkte därifrån var det försent och hur man kan överge ett barn fattar jag inte och det hoppas jag alla hennes *****släktingar inte stöttar!!! Stå på dig! Vi kommer gärna och hälsar på snart i vår! Kram

    SvaraRadera
  2. Hej hej. Följer din blogg troget. Keep upp the god work ;) Känns kul att läsa och märka hur du blir mer och mer positiv i dina inlägg =)
    Måste bara får påpeka att mina smilgropar drog på sig när jag läste du skrev ekohallen.. Då är jag inte den enda som fortfarande säger det trots det hetat eko i många år. Till oc hmed min 4 åring säger ekohallen, haha.
    Sköt om dig.. Mvh Zandra

    SvaraRadera