tisdag 20 mars 2012

Potatislek....

Min lilla köksa :)


Vi höll på att lyfta igår, April väder i Mars, hagel, regn, strålande sol och en vind som fick en att tappa andan.
Vi trotsade stormarna och gick ut, myset blåste omkull på gräsmattan ett par gånger, men hon reste sej ( de ska mer till för att hålla oss Vilhelmssonska damer nere på mattan)
Lite surmulen blev hon men det gick över när jag visade henne, vintergäck, skillor, vitsippor och dom nu snabbväxande kejsarkronorna, hon tyckte det var spännande när jag pekade och berättade vad blommorna hette. Där, där sa hon när hon förstått vad de var vi tittade på. Sötnosen där :)

Vi höll oss på skogsvägarna på vår promenad, de känns onödigt på något vis att utmana ödet och ge sej ut off road när vinden är opålitlig, man ska ha respekt för naturen.
De sägs ju ofta att havet ger och havet tar, jag skulle nog vilja säga naturen ger och naturen tar. Den ger nog mest som väl är.
Märkligt ändå att man hör samma ljud i skogen som vid havet när det blåser, det låter som att vågorna rullar in och faktiskt såg jag från berget att det gick stora vågor på östersjön i går, inte läge för kanotpaddling där inte.




Min lilla prinsessa badade på eftermiddagen och min naiva tro var klart att hon skulle vara ren, några timmar i allafall. Men icke då.
När jag skulle skala potatis så fick myset nys på potatisspannen och hon roade sej sen en bra stund med att flytta över potatis från spannen till en bunke, hon var duktig och hon var väldigt nöjd med sin bedrift.
Detta höll henne sysselsatt i en halvtimme så jag hann minsann både skala och få dom kokta. Nu snackar vi egen tid minsann.



Vi har nu skaffat oss en liten rutin, efter kvällsmaten säger jag.
- Nu ska fröken borstar tänderna, myset ler tar min hand och drar mej med in i badrummet, hon älskar sin tandborste.
Det måste vara en söt syn om någon skulle komma förbi, där sitter ett litet mys på golvet med sin lilla tandborste och borstar för glatta livet och på toastolen sitter mamman och borstar sina små tänder.
Hehe vi är just ett grant par vi ;)


Vidare gjorde jag en reflektion, även jag har nu hamnat i hjärngympa spelets Wordfeuds klor, (sent jag vet)
De jag inte förstår det är folk som börjar spelar och när dom sen ligger under så lägger dom sej.
Och sen finns det dom som lägger sej innan man ens börjat spela, jag bara undra vad är meningen med det? 


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar