lördag 17 mars 2012

Sölvesborg-New York....

Min lilla sjukling.


15 månader och aldrig varit sjukare än att en snorkråka flugit omkring och förvirrat sej lite, men nu slog de till med full kraft. Efter två dagar i stora äppelstaden knockades myset av hög feber och hostattacker som saknar motstycke.
Hostan lugnades något med då kom nästa smäll, magen slog bakut, de kom från alla håll och då i kombo med feber så var myset nere för räkning ett tag. Sjukhuspåhälsningen låg väldigt nära till hands just då.
Hon sov ett dygn i sträck och var endast vaken för att dricka, vilket förmodligen var räddningen.
När blöjbytena låg kring femton-tjugo om dagen så kunde jag återigen konstatera att det finns en anledning till att det bör vara två föräldrar till barn.

Men vi hann med en del av de som planerats och jag har ju min bild klar, vi reser på Mollies villkor nu och de kommer vi för alltid att göra, så de var inga stora besvikelser som sjukdommen bjöd mej på, lite sorgligt dock att jag av två påhälsningar i New York har misslyckats bägge gångerna att ta mej till museet moma. Men kanske tredje gången gillt då....

Parkhäng :)

Vi hann i allfall med en tur i central park, vi strosade runt, tittade på Trumps skridskorbana som han så gulligt sponsrat.
Myset blev mäkta intresserad av jordekorrarna som skuttade oblygt fram.

Här stod ett torn....


Vi tog en sväng ner till ground Zero minnesmonumenten efter den 11 september, de invigdes på tioårsdagen efter de hemska inträffat, så förra gången såg vi när de anlades och denna gången stod parken klar. De är svårt, eller egentligen helt omöjligt att föreställa sej vad som en gång hänt där, de känns helt overkligt.

Ett sovande mys....


67 våningar, ja de låter futtigt om man jämför med de 102 våningar som empire state building stoltserar med, men faktum var att top of the rock var minst lika givande och att man då även ser tornet där jätteapapan kingkong hängde och slängde gjorde det hela ännu magnifikare. Tittar man sen åt andra hållet så ser man alla 340 hektar som Central Park bjuder på så ja då är man dum om man inte tar sej tiden att åka upp i denna skrapa i Rockefeller Center.

Flaggskor...

Givetvis så är det ju ett måste att shoppa när man är New York, så de pysslade vi med, vi hängde i Conversbutiken ett tag och så klart fick Macys ett celebert besök.

Och vissa hängde med hem till byn :)
En höjdpunkt för myset är numera att åka rulltrappa, när vi var inne i M&M butiken fick jag åka upp och ner upp och ner, hur länge som helst hon flinade och tyckte att livet var toppen, jag med trots den något böjda ryggen.

Du behöver inte hålla mamma :)

Vi hann med mer bus. Fortsättning följer men nu måste tvätten angripas.


Jockarp.

3 kommentarer:

  1. Reser du ensam med din dotter överallt?

    SvaraRadera
  2. Hej.
    Nej jag reser inte ensam överallt. Ibland åker jag med familjen och ibland med vänner, det kan ju vara trevlig med sällskap ibland :)

    Vänligen Leonora

    SvaraRadera
  3. Absolut! Jag var bara lite nyfiken :)

    SvaraRadera