söndag 22 juli 2012

Ex frun spökar...



Sovmorgon, ja halv tio väckte jag fröken, själv hade jag legat och sparkat mej trött i sängen en stund samtidigt som jag försökte bena ut mina drömma.
Tro det eller ej, men min ex fru var tillbaka, trevlig, söt och rar som hon alltid varit, alltid innan hon förändrades och blev det kallhjärtat odjur som inte brydde sej om varken sin fru eller sitt barn.
Tänk ändå vad fantastiskt att man kan drömma drömmar att allt bara var bra och vackert, precis som det skulle varit.
När jag låg där och sprattlade med mina något stela ben och försökte reda ut denna dröm så blev jag förbluffad.

Jag borde drömt drömmar om att hon hängde och dinglade i ett träd upp och ner, där hon ropade på hjälp och jag bara satt nedanför och visslade glatt och pillade mej i naveln utan att bry mej, utan att ens lyfta på ögonbrynet åt hennes gastande.
Jag borde drömt drömmar om att hon låg i en isvak och inte kunde ta sej upp, samma sak, jag skulle inte bry mej om hennes förtvivlande rop på hjälp, jag skulle bara sitta lugnt och pilka vidare och smutta på min varma oboy.
Heller inte om hon stod fastbunden på ett bål där elden dansade sin heta dans och kom allt närmare henne med sina varma gnistrande lågor, där hon stod och skrek tills hon tillslut tappade rösten efter sitt hjärtskärande, livrädda rop på hjälp.
De temat borde drömmarna om min ex fru haft det hade jag mer kunnat förstå.

Ja jag har lite trubbel med att förstå drömmarna som handlar om ren kärlek till den människa som gjort mej så ont.
Hur kan jag drömma om att vi går hand i hand, att vi går och håller ett barn mellan oss, vi lyfter upp de tillsammans hon i ena armen och jag i den andra, barnet lyfter från marken och gungas fram och tillbaka, de skrattar och gurgla, ner på marken igen och upp igen, detta fortsätter på vår väg,solen skiner och luften är ljummen, vi tittar på varandra och ler förnöjt.
Hon har en tunn sommarklänning på den ljusa hyn, hon ser liten ut men ändå vuxen och stark, starka minnen väcks till liv av den svaga doften av gucci parfymen som når mej när hon rör sej.

Andra människor rör sej i vår närhet men vi ser dom inte, vi lägger inte märke till dom, dom finns där men dom tar ingen plats. Allt som finns just då det är vi, vi, vårt barn och vår kärlek.
Dessa drömmar är för mej väldigt svåra att förstå och tyvärr mår jag inte bra av dom, jag mår faktiskt riktigt dåligt.
Märkligt att de fina jag drömmer om kan förvandlas i ett vaket tillstånd till ångest och snudd på ett mardröms liknande tillstånd.
En paradox känsla.



Efter detta drömtillstånd jag befann mej i så blev det ändå på nått sätt dag och vi gjorde det bästa av den trots att den märkliga känslan höll mej fången under stora delar av min vakna tid.
Promenad och lite pill sen middagsluren och sen bar det av till Karlshamn och östersjöfestivalen.
Vi träffade på lite trevliga flator på stan, dom busade med myset så hon skrek rakt ut hysteriskt högljut.
Myset åt glass på torget och sen fick vi sällskap av en av fruarna från Lund.
Vi gick på restaurang och åt buffé, Mollie åt mest strips.
Vi pratade om små och livliga barn, myset var livlig under middagen :)
Vi pratade om våra förväntningar på årets pride som nu ska flytta tillbaka till taontolunden.
En sväng på stan följde sen och samtal om för och nackdelar att leva som homosexuell i en liten respektive en stor stad diskuterades, det var väldigt intressant, många olika infallsvinklar. Kanske att jag utvecklar det en dag.

Även gårdagen innehöll klappar på axeln och beröm över mitt sommarprogram. Det är uppenbarligen många som lyssnat och även många som är nyfikna över namnen på min ex frus föräldrar och syskon. Jag delar ju gladeligen med mej om den informationen jag har, varför skulle jag inte liksom? namn, arbete, adress, skostorlek osv jag har inget att dölja. Frågan är, har dom ?

Åhh jag träffade även på en höggravid kvinna på stan, gode gud så vackert, en vecka kvar till det var beräknat. Jag hade nästan glömt hur grant det är med dessa höggravida kvinnor. Jag hade nästan även glömt hur vacker och stolt jag var när jag gled omkring och stoltserade med min lilla kula.

Jag lämnade fru Lund som skulle vidare på vuxenfest och dejtade istället vidare med min bror och hans familj. Kusinerna hängde vid tivolit och mysets ögon var stora av alla blinkande ljus och snurrande karuseller, de vanns nallar och åts sockervadd. (ja inte myset då)
Även om jag tyckte att festivalen var något avslagen i år så var det mysigt att strosa runt där och småprata med än den ena än den andra.

Och jag får lov att göra en justering vad det gäller tiden på loppet. Kompanjonen kom på 12:e plats med tiden 23.33 och jag på 13:e med tiden 23.44 alltså bättre än vi först trott. Fetgilla på de säger jag bara :)



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar