tisdag 3 juli 2012

Calle-loppet.


Helga vilodagen, Mmm jag hade vilodag igår, men det var inte kul alls, jag kände mej i topptrim och det sög rejält i joggingtarmen, men jag motstod frestelsen. Istället tog jag tre promenader i lugnt tempo.
Den första tog jag på förmiddagen, de passade in perfekt till sommarpratet i närradion. Förste man ut var Markus Alexandersson som är ordförande i barn och utbildningsnämnden här i stan, vidare är han även kommunalrådets påsättare, en man med många uppdrag helt enkelt :)
Jag hade öronsnäckor och myset hade hörselskydden med radio i, hehe vi måste varit ett sött och sällsynt par där vi gick och var så osociala man möjligen kan bli.
Sommarpratet var trevligt och intressant, det är spännande och höra om olika människors liv. Om människor som har en titel eller ett jobb och man tror att dom ska vara på ett visst sätt bara därför.
Gott att komma dessa offentliga personer innanför skinnet lite och få höra dessa personer som visa sej sårbara att dom bara är människor av kött och blod med samma känslor som oss vanligt "dödliga".
Att dom är rädda för att inte bli älskade och omtyckta.
Ja jag tyckte det var fint av Alexandersson att ta upp ämnet om att just bli omtyckt. Bra där.
Musiken var också ett trevligt inslag, mycket svenskt och det gillar jag.




En annan sak jag blir mäkta glad och imponerad av, det är när jag läser om Calle-lopppet som är ett löplopp för barn till förmån för barncancerfonden. Detta lopp går av staplen i Sölvesborg under killebom..
En kvinna vars son förlorade den ojämna kampen mot denna hemska sjukdom som efter sorgen som man inte ens kan föreställa sej så har hon nu reste sej igen och arrangerar detta lopp.
Hon gör något mycket bra av sin sorg och sin erfarenhet, hon vänder alltså detta hemska till att försöka hjälpa andra.
Som så många andra så har hon ingen egen vinning i det hela, det spelar ingen roll hur mycket pengar som samlas in till barncancerfonden hon får ändå inte sin son tillbaka.
Jag beundra dessa människor som reser sej på nian och kämpar vidare mot godheten och tron på att dessa hemskheter kan besegras.
Tyvärr kan jag själv inte springa loppet på grund av åldersgränsen, men får jag vägarna förbi när loppet går ska jag minsann skänka en slant.

Ja nu väntar det festligheter i stan i flera dagar nu hoppas vi bara att vädret blir fint så att vi kan utnyttja alla roligheter som ordnas för oss alla, stora som små.
Jag hoppas jag ska träffa en massa underbara människor när jag glider runt på stan, kanske jag till och med träffar min blivande fru där, vem vet. Den förra frugan träffade jag ju just på killebom en kväll för sju år sen, ja det var tider det. Jag har förändrats en hel del sen dess och nu har jag ju ett väldigt trevligt sällskap med mej med ;)



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar