torsdag 11 april 2013

Årsmöte....



Åter en bra och givande dag på konferensen, dock är jag skeptisk till att det alltid under fackmöten har en tendens att balla ut vad det gäller partihörighet.
Alltid ska det kastas skit på det borgliga blocket, alltid är det deras fel att samhället idag ser ut som det gör. Jag bli så trött.
I min värld spelar partihörighet noll roll i sammanhanget facklig organisation. Facket för mej handlar om en förening som kämpar för arbetarnas rätt i företagen, en förening som stämmer av och för dom anställdas talan. Att få dom anställda eniga och dra åt samma mål.
Vad har parti tillhörighet med detta att göra?

Jag funderade på vägen hem om det skulle varit möjligt att vara politiskt aktiv i det borgliga blocket och samtidigt sitta med i en fackligstyrelse. I min värld skulle det gå utan problem, men det är i min värld det :)
Kanske att man skulle ställa frågan någongång och se vad svaret blir.

När jag hämtade mitt mys så var det dags för mellis, Mollie var så upp i varv av den anledningen. Hon är sällan på dagis under mellanmåls tiden, så det är stort för henne.
Givetvis blev vi erbjudna att stanna över just denna stund, vilket vi även tackad ja till. Korv med bröd slank ner och även en bit äppel. Mollie såg nöjd ut och jag uppskattade stunden jag med.
Det är väldigt trevligt på dagiset och dom har det verkligen toppen, nästan så jag bli lite avis.

Jag fick ett mail från Rfsl och deras ordförande, det är planerat ett riksdagsseminarium i frågan Föräldrarskapspresumtion/Moderskapspresumtion i juni månad. Eftersom jag fick lite småpinnar kastade i hjulen och mina planer för sommaren grusades rejält så är jag ledig från jobbet sex veckor i sommar utan något bestämt, så givetvis ska jag till regeringen och prata lite :)

Jodå det är ett tempo som inte är av denna värld just nu. Kvällen bestod av årsmöte med föreningen levande landsbygd. Fullt ös och god fika. Några nya ansikten blev invalda vilket jag såg som mycket trevligt.
Vi öste vidare efter årsmötet med ett konstituerande möte och förbereda inför valborgsfirandet och dans på logen.
Jag hann även med att Twittra mitt 4000e tweet. Mycket på spisen alltså :)

Vi kallar det fruktstund ;)


Jockarp.

2 kommentarer:

  1. Hej
    Det är absolut inte min mening att vara taskig, men har du möjligen någon bokstavskombination.
    Hur orkar du med allt du gör och allt ansvar. Jag blir rädd av själva tanken på att vara ensamstående.
    Du är en grym förebild och jag är så glad över att jag började läsa din blogg.
    Du ger så mycket kraft, mod och styrka, så keep up the good work.

    /LH

    SvaraRadera
  2. Hej LH

    Jag har ingen bokstavskombination, inte vad jag vet iaf ;)
    Tack för dom fina raderna att jag ger dej kraft och mod. Bra att man kan hjälpa.

    Vänligen Leonora

    SvaraRadera