söndag 23 februari 2014

Lyxdagar....

Packa väska :)


Gröten slank ner i all hast sen bar det ut. Ponnytämjaren och ponnyn skulle komma. Dags för lite löshoppning och sen skulle det bytas lite hästar.
Hoppning gick väldigt bra, vilket klart var roligt.
Myset till mormor sen väntade en tur på berget.
Eftersom den andra föräldern efter 5 1/2 veckas tid nu ansåg sej ha tid att träffa lilla mini så blev vi ensamma hemma. Vid lämningen fick fröken flickvän informera om att den lilla tjejen på dessa veckor lärt sej sitta själv och att hon fått två tänder. Det händer en del minsann.

Upp på berget det bar och känslan av lyx svallade över mej. Vi joggade i ett lugnt tempo vilket var super mysigt. Solen strålade och den värmde faktiskt en del. Skönt.
Vi styrde stegen mot mördabacken, fröken flickvän ville utmana sej lite. Jag var ruggigt stark och kunde därför kosta på mej att peppa henne med lite heja rop på vägen upp för branten.
Hon kroknade efter en bit, vilket jag självklart har förståelse för.
Jag trodde nog att de skulle inträffa så jag var införstådd med att jag skulle gå i backen. Jag klatchade henne lite i baken och tog hennes hand sen gick vi upp den resterande biten, det gick bra och vi kom upp. Sen bar det utför och vi fick en behaglig löpning hem till palatset.
Lagom hemma mötte vi myset som även hon hade varit på berget, en promenad med fikaväskan med mormor och lille Sigge.

Hem och lunch.
En man som ska hjälpa oss med fönsterna kom, han berättade att han var från Syrien och vi pratade lite om eländet och om var flyktingarna som kom till Sölvesborg inhystes.
Mannen berättade att många bodde i grannbyn, detta hade jag inte en aning om. Märkligt.
Han var trevlig och tillmötesgående och han tog med sej två fönster, så nu kör vi nercabbat i borgen. Friskt må jag säga :)

Jag körde lite ved i vårsolen och välbefinnandet lät sej inte vänta, dunder lyxigt. Kaffe i trädgården med ett lekande mys i lekstugan och i sandlådan. Det är så livet ska va.
Fröken flickvän sydde nya mössor till barnen och förberedandet för kvällens tappas tog fart.
Jag älskar dessa dagar när man går runt i palatset och gör vad helst man vill.


Jockarp.

2 kommentarer:

  1. Hej.
    Vad är det för person som inte träffar sitt barn? Vill han inte? Denna tid kommer aldrig tillbax. Han kommer att ångra sig.
    Skönt att lilla tjejen har er.
    Jag passar på att tacka för en fin blogg. Du beskriver ditt liv och det är mkt spännande att följa.
    Stå stark Leonora.

    Kramar från Sofie.

    SvaraRadera
  2. Hej! Du har en härlig blogg leonora som jag har läst med glädje varje dag. Tyvärr tappar du mig som läsare pga de mindre "trevligheter" i vissa inlägg. Det är ju synd att det inte funkar - om det nu är som du skriver - men ni får nog bjuda till lite själva också!
    Det är aldrig ENS fel att två/tre träter!
    Kram o lycka till Annie

    SvaraRadera