måndag 17 augusti 2015

Arbete och fritid.....

De kämpas på....

Upps.....


En oplanerad dag fylldes snabbt med planer. Två arbetare satte igång och bila bort brunnen i badrummet, Morfar körde maskin och myset städade. Hon tog sin uppgift på största allvar och hon trivdes med att få hjälpa till.
De såg värre och värre ut ju mer dom två arbetade men jag har tilltro till min far.

Efter middag behövdes en utfärd. Vi körde mot Hässleholm och vidare till ett ställe som heter Hovdala slott vilket jag blivit tipsad om på jobbet. Det var en härlig miljö och det var välskött. Ett litet slott med mycket speciella blomodlingar. Där hittade vi en hel rad med fågelskrämmor som blivit gjorda av skolbarn vilka även skrivit en historia om varje skrämma. Myset och jag läste om alla som fanns i odlingen. Det var en mysig stund och hon lyssnade storörat på mej.



Vidare skulle vi till ett trähus som var byggt med utsikt över Finja sjön, i huset fanns ett café och en konstutställning. Utsikten var magnifik över vidderna och den lilla sjön. Våfflorna var supergoda men Myset valde i stället en glass att slicka på under utsiktstittandet.

Vår tripp fortsatte och nu fick Mollie välja aktivitet. Hon valde lekplatsen i Kristianstad. Dit hann vi knappt komma förrän hon slet av alla kläderna och började leka med en annan liten nakenfis i vattenspelet som finns där. Hon skrattade och skvätte vatten. Helt underbart.
Lite kana och lite gung fick det bli när hon torkat till och fått på sej sina solvarma kläder.

Efter lek och den lärorika utflykten så var det dags att komma tillbaka till palatset och börja med middag. Paradgrenen lagades och vips så var faten tomma.

Myset somnade snabbt efter alla intryck och arbete söndagen bjudit på. En puss och orden om att vi älskar varandra så sov hon som bockstaven X, totalt utspred i hela sängen.


På väg mot trähuset
Utsikten :)

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar