måndag 31 augusti 2015

Glass och lek....



Vi satte oss ner och filurade med ett sykort, efter många om och men lyckades vi få tråden i ögat på nålen. Denna procedur skulle behövas göras ett antal gånger till då färgen på tråden skulle bytas. Hon sydde sitt kort klart och efter det skulle det målas. Hon satt och målade och rätt som det var utbrister hon i orden:
- Det är magiskt.
Jag undrar klart var det är och hon berättar glatt att hon målat med vattenfärg över trådarna och att alla trådar fick samma färg.
*Morr* magiskt ha, vem var det som slet med nål och trådträdning? Jag såg inget magiskt alls i det.
Jag smälte omgående igen när hon levererar ord som vackert och enastående om sina alster. Ja, man kan inget annat än att flina när lilla fröken sätt ord på sina känslor.

Gällande känslor har det varit mycket sådana sen vi kom hem från vår resa. Myset har varit nära mej hela tiden, pussat och kramats och berättat hur mycket hon tycker om mej. Jag älskar att hon har så mycket ventiler som hon låter det pysa från. Det är inte sällan ilskan och frustration pyser ut ur dessa kanaler men lika ofta är det ren skär kärlek. Jag är lycklig över hennes känslostormar. Hon är inte svår att tolka min lilla fröken. Nepp, det är enkelt, detta gillar jag och detta gillar jag inte, punkt.

När vi ändå var i pysseltagen drog vi igång och målade en innedörr. Myset var överförtjust i aktiviteten. Hon älskar allt med färg och målning.



För att få lite friskluft hoppade vi på järnhästen och drog till stan, vi gjorde ett litet stopp på glassbåten och tydligen var det sista öppetdagen för året, det var ju passligt.
Vi delade på en bamse stor glass sen cyklade vi vidare. Över bron och till lekplatsen på andra sidan viken. Där hängde vi i en timme innan färden gick hemåt igen. En lagom tur på 12 km vilket fick bli dagens träning.

Väl hemma igen började vi spela ett bokstavsspel, myset blir bättre och bättre och nu även ljudar hon orden, i bland blir det fel och i bland blir det rätt. Det är en härlig tid när man får vara med i lärandet.
En ny cykeltur och denna gången till mormor fick bli sista utomhus aktiviteten för dagen. Bad och hårtvätt innan middag sen var den dagen till ända.



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar