torsdag 7 januari 2016

Mat och prat.....



När temperaturmätaren visade -10 grader borde man rimligtvis begripit att man skulle ställa in löpningen, men inte jag inte. Två par byxor, tre tröjor, mössa, vantar dojor och så iväg.
Planen var 12 km men den fick jag allt fundera om något. Jag valde min 8 km tur i stället. Det var svårt att tillgodose kroppen med syre. Det märktes tydligt, jag var seg i benen och andningen var tuff. Svetten öste av mej när jag kom hem trots att min km tid låg närmare 6 än mina vanliga 5. Lärdom, ja självklart. Det går utmärkt att springa i minus 10 grader men förutsättningarna förändras.

En varm och skön dusch sen bar det av till en god vän. Vi ses inte så ofta men när vi väl drabbar samman så blir det sällan tyst. Frallefika och en kanna kaffe. Samtal om gamla minnen från tiden då vi jobbade ihop och självklart blev det samtal om människors livsöden.
Myset hade med sej sin pysselbok och paddan, det grejade hon med stora delar av vårt besök.
Vi vände hemåt på eftermiddagen och den blev väldigt chill.

Tre rätter till middagen var det beslutat om och alla hjälpte till. Det dukades, skalades, delades och koktes.
Stjärnmackor till förrätt, kyckling och pommes till barnen till huvudrätt och till efterrätt skulle det ätas glass. Planen var solklar och dom åt friskt.
Vi älskar trerätters löd betyget om vår middag. Och vi vuxna älskar även vi konceptet med att piffa till det lite.

På kvällen blev det ett väldigt busande, myset fick agera ren och dra dom andra bägge småttingarna i släden, det var högt ljud men det var ett glatt ljud.
Vi hejdade leken och avslutade kvällen med en halvtimmes teve tittande i soffan. Lugnet la sej över palatset.

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar