måndag 19 september 2016

Långtur och bad....



En kissolycka i sängen gjorde att väckningen skedde redan klockan fem, på tog för tidigt. Jag låg kvar till klockan åtta då ropade myset att hon var mys sugen. Jag gick och la mej med henne en stund och vi kramades och pratade om dagen.

Frukosten som blev större än en bra hotell frukost. Gröt, ägg, mackor, kaffe och O´boy till kidsen.
En härlig och lång frukost med andra ord.
För att smälta mannagrynen tog jag kamphundarna på en promenad, det var kyligt men underbart höstväder.

Hemma igen och lite uppstyrninig av palatset. Piffade även till kärran med en tvättning, det var välbehövligt.
Löparskorna snörades på och jag tog ledigt från allt och gav mej i väg på mitt älskade berg. En fantastisk runda bjöd jag mej själv på. 24 km i ett perfekt löpväder. Mulet och under 15 grader varmt, en mild vind. Det kunde helt enkelt inte bli bättre.



Väskan var packad när jag kom hem. Stranden nästa. Trissen var på topphumör och som vanligt hade dom väldigt kul på stranden med tillhörande lekplats.
Vi grillade korv och vi drack kaffe till vågornas skvalpande in mot stranden. Lugnet det viktiga lugnet.
Barnen sprang på stranden och plockade maneter, dessa kastades ut i öppet hav. Dom sprang vid strandkanten och självklart blev brallorna dyngsura. Kläderna åkte av och badandet var ett faktum. Halva september och det går fortfarande att hopp i havet. Så himla härligt.
Eftersom det var ett spontanbad utan handdukar fick vi vuxna plocka av oss våra kläder och värma dom små innan vi åter kom till bilen.
En härlig söndag.

Spontanbad....


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar