lördag 25 december 2021

God jul…..



Okej så här är det. Jag avskyr julen och jag har nog alltid gjort det. Varför vet jag inte. Men när man har världens bästa och julälskande dotter så får man minsann ta sej i kragen. Gården har pyntats julfint, julkolor och kakor fixade. Klapparna var inköpta. Tja allt var klart för den stora dopparedagen. Detta gjorde att jag hade massa tid till annat. Halv sju på morgonen stod jag i jobbarbyxor och kängor på fötterna. Mössan åkte på huvudet och sen gick jag ut. Ved kördes på skottkärra in i källaren. 

Mollie vaknade och hörde av sej. Vi tog en promenad med miste K på berget innan det var dags för varm choklad och sista avsnittet av julkalendern. Vi satt tätt tillsammans i soffan och smuttade på det goda. En fin avslutning på programmet vilket var fint sådär på julaftonsmorgonen.

Mollie pysslade med sitt och jag fortsatte att köra ved, snön vällde ner och det blåste hårt. Jag tog en paus från jobbet och gick in i verkstad och svarvade mej en ljusstake. Mysigt. 

När jag kom ut såg jag att en häst rymt från hagen så den fick jag försöka lura in i stallet och låsa in i en box (det blev förmodligen i fel box) kall som en isbit gick jag raka vägen in och hoppade in i duschen.

Vi la oss i soffan och började titta på Hobbit filmen. Jag somnade som en stock. Jag hörde Mollie säga något om att du tittar ju inte mamma. Nä men jag lyssnar mumlade jag.

Innan klockan slog tre klampade vi in på undantaget. Vi såg stearinljuset tändas sen var det Kalle. Jag låg nära Mollie i soffan och herregud jag somnade igen. Jag fick ju nästan skämmas lite. Jag vaknade iallafall till julklapparna skulle delas ut.

Dags för julmaten och den slank ner i stora mängder. Efter det var det julklappsspelet som avlöstes med spelet Mig. Det lirade vi ett par vändor innan det var dags att bege sej hem igen.

Temperaturen stod på minus 8 grader. Jag var bara tvungen att gå ut på altanen och ta mej ett julaftonsdopp. Det var inget vidare att ta sej upp ur det varma vattnet, det var ihopbitning av tänderna minsann.

För en julhatare som jag så tycker jag att dagen förflöt väldigt enkelt. Så god jul alla fina.



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar