tisdag 5 juli 2022

Dampanfall…..


Morgonturen på berget, kantarelldags….


Måndag morgon 06:00 skulle Kennet upp, då skulle jag också upp visst. Han fick lite mat och jag tog en kaffe. Så redo för att möta dagen. Vi tog på oss vår springutrustning sen drog vi iväg på berget. Djur jag såg. Huggorm, kopparorm, groda, fasan, Hare och rådjur. Förutom tamboskapen som bestod av häst, ko och får. En djurrik morgon.

Hem efter en mil och lite mat i magen. Stekta potatisar, jo jag tackar jag. In till Ica, det var tomt i kylen. Hem igen och På vedhögen som kommit hem under vår semester, lika bra att dra igång. Kennet la sej och sov på gården under tiden jag körde ved. Mollie vaknade så jag avslutade jobbet. In och prata lite med henne om hur dagen planerats. Hon ville vara hemma. Fine för mej.

Jag fortsatte med att försöka få fram en tekelvägg i mitt sovrum. Sjukt jobbigt, dammigt och varmt. Jag slet som ett djur för jag vill verkligen bli klar med just det momentet innan kvällen. Det för att kunna städa bort dammet som lagt sej i precis hela huset. Helvete vad jag slet på. Och klar det blev jag och väldigt nöjd blev jag.

Jag fick städa hela huset, torka golven och damma. Det var äckligt överallt. När det var klart hoppade jag in i duschen, det kan ha varit den skönaste duschen detta året. Herre vad jag njöt. Efter mej hoppade Kennet i och blev snygg i håret. Efter det var det dags för middag. Jag snodde ihop en köttfärssås med spagetti. Vi var superhungriga båda två så det slank minsann ner två portioner. Efter det en kopp kaffe sen var jag nere för räkning.

Det gick väldigt enkelt att somna vill jag lova.




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar