onsdag 6 juli 2022

Skriver historia….






En förmiddag i lugnt mak. En promenad med miste K i skogen, gräsklippning och sen en dusch.

Redo för något stort, något historiskt, något så enormt viktigt. Den lilla familjen Vilhelmsson körde in till stan, vi möttes upp av tant N och en ny bekantskap till henne. 
Vi promenerade ner till idrottsplatsen. Vi möttes av synen av regnbågsflaggor och lyckliga människor. 
Platschefen på södra var på plats med banderollen ”Kom ut i skogen” där skulle vi går. Ett helt perfekt läge. Vi gillar skogen, vi gillar södra och vi gillar att människor vågar komma ut och leva sitt liv som dom själv vill. 
Det är tyvärr fortfarande inte självklart.

Ja den första Pride paraden i Sölvesborgs historia skulle gå av stapeln och jag vill påstå att detta är den viktigaste parad i Sverige i år. 
Vi lever i en kommun som anser att regnbågsflagga inte ska vaja på kommunhuset. Och anledningen till det skulle vara att det strider mot flagg policyn i kommunen. Jo det kan jag köpa men när kriget bröt ut i Ukraina Så hissades den ukrainska flaggan upp bums. Inget fel i det men felet är att även det i så fall skulle strida mot den påstådda flaggpolicyn.

Hur kan man inte vara stolt över regnbågsflaggan? Den symboliserar kärlek och fred. Detsamma gäller Pride paraden. Det demonstreras inte emot något utan det paraderas för. För kärlek, jämställdhet och mångfald.

Och glädjande nog var det precis vad som skedde under gårdagen. Det var leende och skratt, det var glädje, dans och musik på Sölvesborgs gator. Det var fredligt, kärleksfullt och vackert. Lite så som man vill leva sitt liv. 
Vi hade en fin stund tillsammans och allt kändes så lyckat.

Efter paraden fick vi hem i full fart, det stundade handbollsträning. Mollie tränade och jag tog en löptur. Mister K fick vara hemma och vila, han var helt slut efter paradandet;)




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar