söndag 5 augusti 2012

Hur lågt kan man sjunka???


Klädd för pridande :)


Detta jag ska skriva om idag det är en sak jag aldrig trodde att jag skulle skriva om, en sak jag hoppades innerligt att inte jag och inte heller någon annan skulle behöva råka ut för.
Detta som gör att man skäms, att vissa människor svärta ner och förstör för hela gayvärlden, att människor i samma situation kan bete sej så fruktansvärt illa och omoget, där avsaknaden är total av ordet respekt och dess innebörd.
Ja jag skäms, jag skäms så fruktansvärt.

Jag börjar från början....
Humlegården där start av årets prideparad skulle gå av stapeln, vi kom dit i god tid så vi hann med att gunga och leka lite med andra regnbågsbarn, det var trevligt och Mollie blev super glad.
En härlig start alltså.
Vidare började vi traska, det gick sakta i början, så jag hann med blöjbyte och vattenpåfyllnad av mysets flaska.
Givetvis kände jag en enorm samhörighet och jag var så stolt en mor kan vara, det är en grym känsla när man går där och människor ropar och vinkar av glädje på oss.
När vi tågade in på hornsgatan efter över två timmars marscherande så somnade myset i vagnen, trots dånet av alla människor som klappade och skrek, det var öronbedövande och helt ljuvligt underbart. Håret ställde sej rakt upp på kroppen och jag kände där någonstans att jag uppnått mina drömmar. Jag har en familj och det är en fin en, om än liten :)




Men säg den glädje som varar.
Vi gick vidare och när vi nästan var ute på andra sidan gatan och skulle svänga ner mot tantolunden så känner jag att någon sprutar vatten på vår del av tåget.
Min fråga blir klart, vem Fan sprutar vatten på regnbågsfamiljerna,  min första tanke var att strålarna var menade för andra delar i tåget, för i min värld borde det vara den sista gruppen i tåget som skulle bli utsatta för något sådant.
Här går barn i alla åldrar med sina föräldrar. Vem vill ha vatten kastat på sitt barn, ingen och ingen borde vara så dum att göra det heller.
Det finns grupper i tåget där det helt enkelt inte passar in att spruta vatten på deltagarna,regnbågsfamiljerna är en sån grupp, likadant med gruppen Stolta föräldrar till homosexuella barn. Det är ohövligt och respektlöst att angripa dessa grupper.
Så jag tittade lite småilskt och förvirrat omkring mej för att lokalisera vattenkastaren.
Och där, där på tredje våningen på ett hyreshus stod det en flata och sprutade vatten och kastade ner vattenballonger rakt mot regnbågsfamiljerna, många sprang med sina vagnar för att undkomma denna dårskap.

Jag kände igen denna flata och jag tror att ni läsare förmodligen också räknat ut vilken detta var, om inte så ska jag berätta de.
Jag har god lust att skriva ut fullständigt namn, adress och allt jag vet om denna person, så att någon kan röja upp med henne rejält.
Men nej... jag ska inte sjunka så lågt.
Hon är en sjunkbomb som jag trodde hade sjunkit så lågt som var möjligt, men uppenbarligen hade jag fel.
Alltså stod min ex fru pruttfull på en balkong med sina "vänner", skrattade och kastade vatten på regnbågsfamiljerna och då främst efter mej och min lilla Mollie.
När hon såg att jag såg henne, så kastade hon även slängkyssar efter mej, hur ska de tolkas?


Det är sjukt och pinsamt att bli attackerade i ett paradtåg av likasinnade, en människa som är i samma situation alltså i en minoritet i samhället.
Att en flata attackera sina egna, att en flata som skulle varit mor till ett av barnen som gick där nere.
Att en flata som jag kände en gång och jag vet att även hon hade drömmar om att gå där, just i den gruppen, den gruppen ihop med sin fru och sina barn.
Ja hon måste ha ett hål i huvudet och det verkar uppenbarligen bara bli större.
Givetvis var jag ett lätt mål när jag gick där och givetvis var detta dåd planerat.
Hon är tuff på avstånd lilla ex frun.

Jag kokte av ilska och än en gång blev jag ledsen för hennes agerande och uppförande, detta var långt i från okej och det hoppas jag hon inser under dagen när ruset gått ur kroppen.
Hon borde skämmas och hon borde göra det rejäl.


Mina vänner pratade, stöttade och tröstade mej efter det som hänt och efter ett tag när vi allihop insåg att vi inte kände denna människan, inte alls faktiskt, så bestämde vi att hon inte skulle få lova att förstöra vår pride.
Så in i parken där vi åt mat, churros och riskakor. vi satt mest vid bordet och kollade på människor och lyssnade på musik. Parkhäng liksom :)



Myset blev barnvaktad en stund och det gick fint :)


Sen var jag tillbaka :)



De kom fram en tjej och sa
 - Bra blogg du har.
Jag kan inte låta bli, men jag blir lite förnärmad när främlingar kommer fram spontant och berömmer mej och så blir jag väldigt glad med så klart. Tack.

Mollie var på växlande humör, vilket hon varit hela veckan tycker jag/vi :) ibland som solstrålen själv och i bland som åskmolnet, men på det hela har det ändå gått bra tycker jag.



Det har dom senaste åren funnits med en stor sl buss på paraden där fb bilder sitter uppklistrade. Jag bjöd ju klart på min profilbild.
Förra året hade jag en bröllopsbild eftersom jag då fortfarande var gift, detta året fanns namnet på min vackra hemby med.
Tänk va...Jockarp på en buss i Stockholm, det är väl att ta landet till stan :)
Det var helt sjukt att jag lyckades hitta bilden med, för det är ju en del bilder att leta igenom.

Kolla hjärtat :)
Sammanfattningen av pride får väl bli känslomässig, glädje, fest, vänskap och återigen känner jag en stolthet över vad jag åstadkommit i livet.
Insikten än en gång över att min ex fru gjort ett väldigt stort misstag i livet, hon festar, beter sej omoget och illa.
Hon visar gång på gång att hon mår väldigt dåligt.
Jag är nykter och har det lilla undret runt mej 24 timmar om dygnet, jag vågar prata med människor i stället för att gömma mej på en balkong bakom kompisar, vattengevär, ballonger och alkohol.
Hon anser sej ju förstås leva livet.

Men det livet, det är jag gärna utan.

Stockholm/Jockarp

10 kommentarer:

  1. Hej Leonora.
    Har läst din blogg sen början i stort sett. Har läst om alla idiotiska saker ex frun hittat på men detta tar ju verkligen priset! Att göra en sån sak som att kasta vattenballonger innebär risker för småbarn tyder ju bara på att man har allvarliga fel i huvudet.
    Måste ju tyvärr säga att jag jobbat med din ex fru och jag kommer mycket väl ihåg ett tillfälle då en mamma och hennes barn på 4-5 år kom in och mammans beteende mot denna var kanske inte det bästa. Efter dom hade gått stod Jessica länge och beklagade sig över mamman och hur orättvist det är att heterosexuella skaffar barn till höger och vänster utan att för den delen vara lämplig som föräldrar och hur orättvist det var mot flator och bögar som måste genomgå denna långa procedur som ni sen gjorde. Att behöva testa sin lämplighet som föräldrar.
    Den människan som sa allt detta och människan du skriver om i din blogg känns ju knappt som att det skulle vara samma. Var tog alla visa ord vägen?
    Hoppas du Leonora iaf insett att du och Molly har det bättre utan henne. Molly behöver ingen som henne i sitt liv.
    Tack för en bra blogg.
    Kramar

    SvaraRadera
  2. Varför blir du förnärmad? Jag fattar ingenting?!

    I övrigt så är det precis i gayvärlden som i övriga samhället - folk är som folk är mest. Du kan inte förvänta dig att man är en bättre människa för att man är flata, flata eller icke- världen befolkas av rätt många idioter.

    SvaraRadera
  3. Fy vad arg och ledsen jag blir när jag läser sådan där...
    VEM fan kastar ballonger över huvudtaget och speciellt på barn? Fy f*n rent ut sagt.
    Jag kan säga att hade jag gått där med barnen och sett det så hade jag polisanmält henne.
    När ska det ta slut? När ger hon upp? När mognar människan? Aldrig tror jag...
    Jag kan bara inte förstå hur hon kan göra nåt sådant. Och allt från första början..
    Min vän!?
    Nej, den vänskapen dog i samma veva jag fick veta vad hon gjort.
    I min värld lämnar man inte från sig barn, födda som ofödda. Man tar sitt ansvar och älskar man inte den man lever med...fine.. men ett barn..man överger inte sitt barn. Aldrig.

    Många kramar till dig och Mollie-mys

    /Carola

    SvaraRadera
  4. Man blir ledsen och arg.
    Det är helt oförståligt allt hon gjort innnan, allt från att lämna någon som i den sitsen du satt i, ni skulla få ett barn, ett gemensamt barn. Att sen anmäla dig för misshandeel var lågt. Skönt att du vann den.
    Och nu till detta, får jag syn på henne så ska hon få veta att detta inte är bra gjort.

    Jag frågar mig, kastar hon vatten på andra barn, sitt syskon barn tex, vad hade systern tyckt om det tro, den frågan är befogad.

    Kämpa på, du är vinnaren-se det.
    Kramar från Stina

    SvaraRadera
  5. Ditt ex mår ju uppenbarligen inte alls bra. Hon kanske inbillar sig att hon nu "lever livet" men jag tror att hon har hamnat i en ond cirkel där hon försöker döva sin ånger över felvalet och häller i sig alkohol för att känna "lycka"...när ruset går över är det nog vääääldigt tomt och ledsamt. Bara att fylla på igen.
    Det där svullna fejset kan säkert bero på drickandet. Förresten så tycker jag inte hon var snygg ens på "er" tid (på bröllopsfotona). Hon är inte i närheten så snygg som du! Du är en människa som dels är SNYGG och dels utstrålar styrka, värme och hälsa!
    Exet utstrålar bara svaghet, feghet, falskhet och det gör henne ful. Tycker faktiskt att hon gjorde det redan på bröllopsbilderna.
    /Karin

    SvaraRadera
  6. Guuud så pinsam hon är.
    Man kan ju inte låta bli att fråga sig hur hennes familj ställer sig till all denna galenskap, för deras skull får man hoppas på att de är ovetande om detta som hänt.

    Inte heller kan jag låta bli att fråga mig vad hon sagt till sina vänner, med tanke på att dom ställer upp på att attackera den finaste delen i paradtåget.
    Något är helt klart fel i knoppen på detta gäng.

    Lätt att säga, men bry dig inte det är det bästa.

    //Tina

    SvaraRadera
  7. Hej Leonora.
    Jag skulle bara vilja visa mitt deltagande i allt som hänt dig, du är stark, det har du alltid varit.
    De val du gjort och gör, är vuxna och mogna, vilket är glädjande.
    Ditt skrivande imponerar på mig, jag var med när du var yngre och inte sån vän med pennan inte heller var dina val de bästa, men du har trots allt alltid stått för det du gjort och du var redan då en person som var lätt att tycka om och komma ihåg.

    Må livet gå din väg.
    Mvh en gammal lärare.

    SvaraRadera
  8. Seriöst, VAD har hennes utseende med saker och ting att göra? Många av er som skriver här beter er som värsta lynchmobben, drar slutsatsen att hon är alkoholist, psykopat och så vidare. Jag fattar inte vad ni håller på med. Jag känner varken Leonora eller J, och visst har J betett sig som en riktig skitstövel men jag tycker det är skrämmande att se hur glada ni är i att hitta andra att hata och spy galla över. Ni har faktiskt ingen som helst anledning att hata J och den hämndlystnad ni bär på mot någon som faktiskt inte gjort ER något känns oerhört obehaglig. Jag förstår heller inte hur ni kan tro att det ni håller på med är ett STÖD för blogginnehavaren, ett STÖD är inte att förtala den människa hon faktiskt en gång älskade, det ni gör är att underblåsa det nästintill oacceptabla begäret av upprättelse hon har.

    Hur det än är, så står Leonoras sanning oemotsagd. Man skulle kunna hävda att J kan kliva fram och berätta sin sanning, men varför skulle hon? Vem skulle tro henne? Hon kanske inte är ett dugg intresserad av att hamna i rampljuset eller föra en offentlig debatt med sitt ex. Feghet är inte samma sak som att inte vilja skriva en bok om sin sanning, eller vara med i tv och tidningar.

    Bete er som människor, inte gamar. Stötta L och hjälp henne att komma vidare istället för att gotta er i olyckan.

    SvaraRadera
  9. Jag gick också där. Vi blev lite blöta. Jag reagerade oxå. Jag minns dig. Din dotter är bedårande söt. Jag minns oxå att jag såg dig ledsen. Ville gå fram, men nåt stoppade mig. Vem vill ha en främling påhoppandes liksom. Men tanken fanns.

    SvaraRadera
  10. Stå på dig Leo! Jag är inte ett dugg förvånad över hur hon beter sig och med tanke på att hon anmälde dig för misshandel och var så rädd för dig på rättegången att hon inte kunde titta upp känns det ännu mer märkligt. Om hon nu är så rädd för dig visar hon det på ett väldigt konstigt sätt. Den J jag kände långt innan Leo, var väldigt mån om att hon ville fram i mediavärlden så stå på dig! Den uppmärksamhet du får retar förmodligen gallfeber på henne! Det hon gjorde mot dig är sjukt. Hon skulle aldrig göra så mot sitt syskonbarn men mot Mollie är det ok fast hon var med och hjälpte henne till världen. Var glad att du slapp henne! Kram på dig vännen <3

    SvaraRadera