onsdag 1 augusti 2012

Hej igen! Lite bilder....

Så här kul har vi i bilen...Oftast


En liten rapport från semestern kan väl vara skoj.
Resan norröver gick i ett rasligt tempo när vi kommit ut på E4:an och kunde stampa om alla husvagnar och andra fordon som borde haft en LGF- skylt där bak.
Mollie satt snällt och tittade på Dora och Nickenyfiken, de var lite pill att byta skiva under färd, men kvinna som man är så fixade de sej ganska fint tycker jag.


Småbrudarna är impade av myset :)

Väl uppe mystes det för fullt av alla regnbågsbarnen och deras mammor, myset hade något svårt med just att dela med sej av leksakerna i början, men det gick bättre och bättre, så nån vecka till så hade de nog funkat toppen bra.

Vi drog till parkens Zoo i Eskilstuna det var varm och skönt och barnen var på gott humör trots att det var vansinnigt mycket folk där och Mollie blev nerkissade så fort vi gått innanför grindarna. Brallorna hängde jag på tork på vagnen så hon fick klappa kaninerna och getterna i klädd linne och blöja, det funkade det me.
En härlig dag och en härlig kväll som avslutades med god mat, hallon och smultronplock.

Helst inte solkräm eller hatt...


Vi begav oss iväg tidigt på förmiddagen för att nå huvudstaden i vettig tid.
Vi gjorde ett par korta stopp på vägen för att köpa lite frukt och jag sprang snabbt inom en outlett för träningssugna människor, (vilket jag nu är) Nya brallor och en ny tröja bler resultatet av det stoppet. Ett litet stopp på macken så att vi ska klara oss ända hem igen, jag tankar sällan på macken så jag har lite trubbel med just den biten. Men med myset sittandes sjungande och hejande på sin mor så fick vi diesel i kärran tillslut.

Vi checkade in i våningen på östemalm, det är förnämligt när man har bekanta (släkt) som har en tom våning att låna ut till mej och myset varje år till priden. Det är verkligen toppen det.


-Kolla brudar, jag visar hur man ska göra :)

Vi lastade in alla grejerna och jag kan ju säga så mycket att om någon sett mej när jag gick upp i trappan så skulle dom trott att jag skulle flytta in och att jag var lika stark som pippi långstrump.
Jag bar på en datorväska, en ryggsäck, en plastkasse typ blå ikea bag, en mat kasse en stor resväska och ett halvsovande mys.
Ja man överlastar ju hellre än att gå fler gånger.

Lite lätt lunch sen drog vi ner på stan, tio minuters promenad så står man på plattan, lagom.
Nu tog det dock betydligt längre tid på grund av ett åskoväder, vi fick stanna och skjula. Och när vi stod där så kom det ut en trevlig man från affären på andra sidan gatan, han hade med sej ett paraply som han spände upp och sen frågade han på engelska om jag ville komma in i hans butik, japp gärna sa jag. Han gick och höll paraplyet över mej och myset så vi kom in torra och fina. Vilken kille va?
Dessutom var det en sån där lyxaffär men väskor som prislappen inte stoppar på ett par hundringar på.
Ja vänligheten har många ansikten och skepnader och visst bli man väl glad över sånt. Lite vardagsvänlighet helt enkelt.

Vi tog oss ner till kulturhuset och bytte biljett till ett veckoband till parken, vidare till kaffehaket där fruarna från Lund satt och mös, vi ville mysa vi med.
Kaffe och lite god fika
Myset lekte med fingerdockorna som hon fick av tant N för ett tag sen, samtidigt som hon inte kunde låta bli en av fruarnas muffins.
Härlig fika och trevliga samtal :)



Mmm hallon är gott :)


Vi drog oss hemåt igen Mollie somnade på vår promenad och då såg jag min chans, jag ville testa mina nya fina kläder, så på med joggingskorna och ut på gärdet bar det.
Mollie sov som en stock när jag joggade fram bland hundar, kärlekspar och kameler, ja cirkus scott var på plats och kamelerna var ute på bete i en hage. Tokigt.
Myset vaknade efter en stund, sömndrucken undrade hon var hon var och varför vagnen gick så fort, men hon fann sej, hon satt glatt och kikade med håret som en tuppkam i vinden.
Blodad tand, jag tror det får bli en sväng på gärdet idag med.

Vi hann minsann med mer, in i bilen, jag skulle ut till Hammarby sjöstad för lite filurning.  Jag ville bland annat se hammarbybacken och se om den verkligen var så brant som det sägs. Den var ganska brant, men lite för mesig för att antas som en utmaning.
Däremot såg jag massa fina passande trappor som skulle passat som utmaning för oss tokiga mammor, dock något långt att åka kanske.
Det var fint i Hammarby sjöstad, mycket vatten och båtar och väldigt många som joggade där.
Jag körde runt lite i stan och kollade läget och förbättrade mitt lokalsinne något, vilket helt klart behövs.

Väl hemma igen så pusslade vi lite och läste lite böcker i sängen, mitt sällskap somnade och jag kollade OS.
Mmm det var en behaglig, givande, intressant och inte minst fullrulle dag. Lättlevt må jag säga.

Lite smålurigt att få tag på dom :)

Stockholm/Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar