söndag 15 november 2015

Loppet.....

Yrvädret redo....


Och så var dagen kommen när vi skulle åka till Jämjö för att springa ett lopp. Jag skulle springa en halvmara och myset 500 meter.
Mormor följde med oss för att hänga med myset när jag skulle springa.
Ett helt perfekt arrangerat lopp. Banan var trevlig, ömsom grus ömsom asfalt. Upp och ner. Alla var glada och funktionärerna hejade på hela loppet. Super bra och viktigt. Det var många leende på rundan.
Under tiden jag sprang satt mormor och myset i pysselrummet, massa barn som blivit lämnade till barnpassningen av sina löpande föräldrar var på plats.
Myset levererade ett fint halsband till mej och en fin pengabörs till sej själv i zebramönster.
En av fritidsledarna frågade myset om hennes mamma och pappa sprang loppet.
Myset svarade att hon inte hade någon pappa men att mamma sprang. Underbara lilla unge :)

Precis när jag kom i mål såg jag min lilla dotter, dom hade missat min målgång men det gjorde mej inget.
Sen var det dags för myset. En pingvin och en kanin höll i uppvärmingen. Myset skrattade rakt ut så kul tyckte hon att det var.
Startskottet brann i väg och så även Mollie Vilhelmsson. Hon gjorde precis så som det är så lätt att göra. Springa för fort i början.
Vi gick lite mitt på banan och hämtade andan något sen bar det iväg igen. Mormor stod och hejade på när myset sprang över mållinjen.
Hon fick sin medalj och hon var överlycklig och stolt. Hem mot byn med två nya medaljer, det var en bra dag.

Fröken flickvän är helt underbar, hon lät mej ta ett hett bad med kaffe och tända ljus, undertiden tog hon hand om trissen vilket inte alltid är så lätt ;)
Middagen blev enkel. Svärmor hade lagat en dunder god kalopps som hon bjöd oss. Hela gänget åt friskt. Duken fick sej en härlig blandning av rätt den också, inte så mycket att göra åt med tre små matvrak.

Kvällsprogramet på teven blev fem myror är fler än fyra elefanter. Helt underbart att våra barn tittar och uppskattar samma program som vi gjorde när vi var barn.
Medaljerövrarna...


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar