fredag 27 november 2015

Tivoli......

Duvmatning.....


Jag började med att tidigt pass på bruket. Tanken var att jag skulle vara ledig hela dagen, men det gick inte.
Jag jobbade undan och begav mej hem, frukost och ombyte och väskan packades.
Vi hann med tiotåget vilket vi planerat.

Resan gick fint och den varade i två timmar. När vi kom ut på den Danska sidan möttes vi av ett helt gäng duvor. Myset tjöt i högan sky när duvorna letade smulor runt hennes små fötter.




Vi gick över gatan och in på tivoli. Det var snålt med folk så karusellerna åktes utan att behöva stå i kö. Solen lyste från en klarblå himmel och det riktigt gassade när man hittade en husvägg att luta sej mot. Myset åkte karusell efter karusell. Jag och mormor turades om att åka med myset vilket var skönt, jag hade nog blivit väldans snurrig i bollen om jag tvingats åka varje tur.

Vi åt pannkakor i Rasmus nalles hus, supermysigt. Lekparken ovanpå var rolig den med och vi gick hela hinderbanan, den var inte lätt den. Mot kvällen lyste tusentals små lampor upp hela parken, underbart vackert. Vi fortsatte med karusellåkandet efter mörkrets infall. Helt outtröttliga.




De blev en helt perfekt dag och vi var inte hemma i byn förrän halv tio på kvällen, det efter att varit tvungna att legitimera oss när vi kom in på den svenska sidan.

Idag klev vi upp klockan sex så nattningen lär bli enkel. Det har varit tuffa men roliga dagar för min lilla femåring.


Lite bus i snön ;)



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar