söndag 8 november 2015

Småland.....

Här önskades det sånger.....


Full fokus på min dotter, det var min förmiddag det. Vi hade en perfekt dag. Vi pysslade och gjorde en önskelista på skoj. Vi klippte och klistrade olika saker på ett papper. Super mysigt.

Mysigt blev det även efter lunch då hängde myset med mormor och jag tog en liten test runda med mina nya skor. Jag angrep mördabacken och jag svettades som en gris. Kombinationen för mycket kläder och tretton graden varmt gjorde det vidrigt varmt.
Jag hade ett högt tempo i början på rundan och jag tyckte att det gick segt uppför backen och jag kände mej sliten i låren. Nerför lättade det åter och mina lår bjöd upp till dans.
Full fart nerför och ett dunderstort leende på läpparna.
Tiden var grym för mördabacksrundan och jag kände mej som en helt ny människa när jag åter stod på palatsets ägor.

En uppfräschning sen bar det av mot dom Småländska skogarna. Huseby bruk och dess julmarknad. För året bestämde vi oss för att åka senare så att vi skulle få ta del av dom alla tusentals ljus som var tända. Det var fantastiskt vackert.
Vi hann inte innanför portarna förrän vi träffade på mysets dagisfröken. Liten värld. Vi surrade lite sen gick vi på varsitt håll.
Vi provsmakade allt i från knäckebröd, korv, hästkött, glögg, kakor och godis.
Mollie tryckte i sej allt, till och med prästsyltan klapp hon.

Vi tog en tur in på slottet och till tillverkningen av polkagisarna. Det var intressant och vi frågade mycket gällande tillverkningen. Gubbarna verkade uppskatta våra frågor, vi tog och vi gav. Trevligt.
Det blev sena kvällen innan vi åter var hemma. Det blev bums i säng för myset.
Fröken flickvän och jag damp ner i soffan med en stor kopp glögg. Underbart.

Drottningen av provsmak ;)

Jockarp.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar