söndag 7 februari 2016

Tremilaren.....



Efter avslutat veckoarbete tog jag och mini tag i att tvätta bilarna, dom var väldigt nergrisade av allt möjligt. Vi hade en skön stund innan vi nerkylda gick in till dom andra i värmen.
Fredagsmyset bestod av att göra hemgjord pizza, tjejerna fick välja sitt eget pålägg och dom fick göra sina egna bitar. Myset valde fyra ostar som kapades ner till två sorters ost, pizza ost och mögelost, det piffades till med en svamp mitt på. Det valdes parmaskinka och salami, det var svamp och paprika, de mesta som fanns i kylen valdes det i bland. Trevligt.
Efterrätt blev chokladpudding och kinderägg som svärmor hade med sej. Populärt självklart.

Lördagmorgon och det stundade löpning. Jag lämnade hemmet så fort det ljusnat så pass mycket att det var riskfritt att ge sej i väg. Planen var en långtur på ca 3 mil. Som min vana trogen höll jag planen. Jag sprang förbi klockan på stationen i stan och den visade på 09,50 jag flinade och tänkte nöjt att jag skulle få vara ute minst en timme till och springa. Leende tog jag mej över bron och jag kände mej oförskämt stark. Det var längesen jag fick till ett så långt pass och att då känslan av lätthet speglade hela min tur var underbart.

När jag skulle hämta mitt mys hos mormor så blev jag bjuden på färskpressade apelsin i ett glas. Myset hade pressat det lilla glaset till mej och det smakade underbart. Vi gick hem och jag fick i mej lite mer näring, det är viktigt efter dessa kroppnerbrytande pass. Duschen stod på plats två i kö på To-do listan.

Allt klart och både jag och fröken flickvän var nytränade, då väntade IKEA ännu en gång. Vi hade för dagen rätt bil. Kingcaben lastades med en ny fin våningssäng som dom stora tjejerna ska flytta in i. Mini får överta en av dom gamla, trist att vara minstingen, jag vet hur det är ;)

Tjejerna brydde sej inte om att köpa säng dom hängde på leklandet Småland. Dom hade superkul och jag och fröken flickvän kunde med det gå avslappnat runt i affären och slippa oroa oss över att något barn skulle komma bort. Det var sjukt mycket folk så vaktandet hade varit nödvändigt. Hökögonen fick vila sej.
När vi skulle hämta ut småttingarna hörde jag någon ropa mitt namn, det var en gammal klasskompis, vi tog en fika och blarrade om gamla tider och om hur livet såg ut nu. Vi lyfte frågan om en klassträff, att det skulle varit super kul att lyckas få till det.
Hem till palatset och sängbygget tog fart. Inte av mej dock, jag är allergisk mot IKEAbyggen.

På väg in i Småland...
Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar