underregnbågen.se

Blogg listad på Bloggtoppen.se

lördag 2 december 2017

Ljuset....

Nysprutad....Vi tog lite sovmorgon, vi tog det lugn, vi behövde ro både myset och jag. Allt gick sloooow den första December.
Jag körde min dotter till skolan och fångade upp hennes fröken bums, vi hittade även en fritidsfröken. Vi satte oss ner alla fyra och jag frågade Mollie om hon ville berätta om vår plan, nej gör du det mamma.
Ok. Jag berättade vad vi tänkt oss och Mollie sa att det kändes bra för henne att göra på vårt tänkt vis.
Jag hoppas att detta funkar och att vi verkligen stämt i bäcken och slipper göra det i ån.
Jag kramade min dotter och sa att jag älskade henne innan hon sprang in till klassrummet.

Jag kände en enorm tacksamhet när jag stilla gick mot bilen. Visst att Mollie och jag kom med idén på förhoppningsvis lösningen på problemet men att dom köpte det utan diskussion var väldigt skönt. Det är en fantastisk skola med superfröknar som min dotter går på. Och tack gode gud för det.

Hem och i löpaskorna. Bergslöpning med historia och minnen som bara välde ur mej. Allt från bröllopstankar och kyrkor till det vindskjul där dom första fyllorna klarades av. Det var skönt att det var historia, som den absolutist jag är så har jag svårt att förstå hur jag kunde vara en brud som hinkade i mej väldiga mängder öl en gång i tiden. Jag flinade lite vid tanken och gladdes åt den människan jag är idag ;)

När jag kommer hem och går upp i allen till det Månsagårdskapalatset så kommer den en Taxi upp på gården. Min första tanke är Mollie. Men varför kommer hon hem på förmiddagen?
Jag ser chaffisen gå bak i bilen, hum, ett blombud slog det mej. Jo så var det.
Jag älskar blommor, jag blir lycklig över det långt in i själen. Och blombud är lite extra kryddat då jag vet att det är en annan person ute i vårt avlånga land som tänkt på mej och lagt ner energi på att skicka blommor till mej.
Jag vet att sändaren av blommorna är en riktigt heting, vet nämligen att hon är väldigt svag för Chili ;)
Att bli uppvaktad gjorde att min dag tog ytterligare ett snäpp upp på kanondagslistan....

Mollie kom hem med taxin och hon fick lite mat sen var det dags att köra till vårdcentralen. Hon skulle få en spruta, jag har haft ett väldans stohej med att fixa vaccin och ordna upp med tider för sprutan. Väldigt smidigt. Not.
Hon var inte sugen på sprutan men jag förhandlade och gjorde henne trygg i situationen så nålen sattes i armen.

Vi drog vidare i livet mot Bowlinghallen, vi möttes upp av våra vänner och vi hade en mysig stund i hallen som avslutades med en fika på cafét.
Inom Maxi för investering av fredagsgodis där var den en kör som sjöng, vilket drag det var bland vindruvor och gurkor, helt galet.

Dagen var inte slut där, nej minsann Mollie ville ha upp julstjärnorna så det var bara att se till att tillfredsställa henne. Varje år undrar jag vilken det är som är uppe på vår vind och saboterar glödlamporna. I år var 4/6 lampor söndriga och alla funkade när dom hängdes upp efter förra julen. Det är ett mysterium. Och jag blir lika tjurig varje år för att det är så.

Att jag konstaterar att Mollie under ouppsikt använt min telefon och skickat emoijs till höger och vänster gjorde mej också lite småtjurig under sena timmen. Med tanke på att jag vet allt för väl vilka emoijs jag har som mest använda kan det bli en väldigt dålig kombo på dom medelanden, glups. Sorry ni som fått lite skumma meddelanden från Jockarp ;)


2 Stjärnor ;)


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar