onsdag 15 september 2021

Bandsåg…..


Efter resan till Bornholm åkte vi och kollade på en begagnande och några år på nacken gammal bandsåg ;) vi ansåg oss behöva det till vår verkstad. Vi slog till på sågen och även en pelaborrmaskin fick följa med hem till Jockarp. Det känns som vi har det vi behöver för att utföra vår nya hobby.

Fröken särbo är den som stått flest timmar vid svarven och det börjat minsann synas på alla saker som tillverkas, vissa färdigställs, andra pausas för att torkas eller fortsätta att arbeta med vid ett senare tillfälle. Det testas trädslag och det konstateras vad som är bra och dåligt svarvträd. Men verkstan har förvandlats till en mysig plats att befinna sej på. Och vi är där så ofta vi kan. Medans hon svarvar städar jag, ställer iordning, eldar i kaminen och täljer skedar.

Jag har ett marathon att springa om ett par veckor så träningen i mängd mil i veckan har ökat. Jag är inte helt fulltränad men jag får ta det lite som det är. Och se till så jag kommer hem med medaljen. Glädjande så är det även bestämt att fröken särbo följer med mej till London och supportar mej vilket jag är väldigt tacksam för.



Jockarp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar