tisdag 14 september 2021

Bornholm…..









Vi hämtade upp myset lite tidigare i fredags vid skolan och begav oss söder ut mot Ystad. Efter lite fadäser med fröken särbor telefon som slutade med att det fick bli en nyinvestering så hann vi ändå dit i tid.
Färjan över till Rönne till den fantastiska och vackra ön Bornholm.

Jag gillar den bara mer och mer, det finns så mycket att uppleva, vackra stränder, karga klippor och alla små mysiga hamnar.
Vi åkte inom en vingård och köpte vin, om det är gott och speciellt får jag aldrig klarhet i efter som jag inte dricker. Men det var naturvin vilket betyder att det skiftar i smaker eftersom det inte processas som vanligt vin. Bara det låter ju spännande. 

Vi parkerade på en vacker plats på en del av Dueodde. Platsen är naturskyddad på grund av de stora sanddynerna.
Middag för dagen blev grillat och att sitta att titta ut mot horisonten på ett helt stiltjes hav gör vem som helst lugn.

Morgonen startade upp med en barfota löpning med Kennet ut med stranden. Efter det tog vi alla fyra ett gemensamt morgondopp. Så himla mysigt och jag var så himla redo för kaffe.

Vi packade in oss och fortsatte runt ön. Vi upplevde så mycket vackert och så mycket trevliga människor. 
I Gudhjem stannade vi till och köpte en bautastor glass. Och faktiskt, vi lyckades trycka ner den ;)

Söndag och hemfärd. Det gick lite sjö och jag var minsann glad över att vi inte skulle åka längre än 1,5h spyan kändes nära.
Men jag klarade mej. Pust.






Jockarp.

1 kommentar:

  1. Vad mysigt!! Kan du inte hojta nästa gång du svänger förbi Ystad?

    SvaraRadera