tisdag 7 september 2021

Svarvad.....

Redo för båtfärd....


Under helgen var det äventyrshelg i vår lilla stad. Jag hade fått nys om att det fanns en ribbåt som tog en med full fart ut i pukaviksbukten. De ville vi testa. Vi hoppade ombord och for iväg. Vi la till en snabbis vid Hanö sen gick det i 70 kilometer in mot land. Vi såg en Säl och massor av aulakråkor. Det var en fin tur med både naturupplevelse och lite tryck. Mollie gillade det vilket var superskoj. När vi kom i land passade det perfekt med en Fish and chips till middag på en hamnkrok.

Nya utmaning. Vi har pratat om att köpa en svarv och nu har vi gjort det. Jag körde till en äldre herre som hade en svarv som han ville sälja till mej. Efter lite meck så var svarven klar för jungfrufärden. Det gick lite si och så. Men min kära säbo ger sej inte så lätt. Hon kämpade på och slutligen stod den första lilla skålen klar.

Vi har även fixat i verkstan och gjort lite mysigt. En soffa ett bord och några stolar runt kaminen gör det väldigt hemtrevligt. Där har jag suttit och täljt en sked medans jobbet med svarven skedde. Jag eldade givetvis i kaminen vilket jag uppskattar  väldigt, både värmen, doften och knastret från elden.

Mollie har bestämt sej för att sälja jultidningar vilket jag uppmuntrar, hon jobbar för att nå ett mål, misslyckas hon med det är det upp till henne. Lyckas hon kommer stoltheten vara enorm. Jag hoppas på det sistnämnda.





Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar