måndag 27 september 2021

Mer skapande.....

Bokskål....


En helg med fröken särbo. Det blir ofta väldigt aktivt och denna helgen var inget undantag. Vi fixade och donade i verkstan och även lite nya alster producerades. Hon är grymt duktig på att göra saker klara. Jag är bättre på att fixa material. Jag blir lycklig av att se olika trädslag och hur olika dom blir i själva torkningsprocessen. Vi hittade en rötad bokbit som fröken särbo gjorde en vacker skål av. Medans hon svarvade gjorde jag en sked i körsbärsträd. Jag blev väldans nöjd med den. 

Vi åkte på en höstmarknad i grannbyn, Mollie hade en kompis med sej, tjejerna gick för sej själva och jag och fröken särbo strosade runt i ett makligt tempo. Mollie köpte en burk honung som hon var mäkta stolt över. Jag bara log åt hennes entusiasms. Kompisen följde med hem och dom hade en heldag tillsammans.

I går var jag hos min vän andra sidan berget, hennes sambo hade precis varit och sågat ner ett plommonträd. Jag vill ha det där trädet. Så nu har vi även bitar av plommon att kunna testa att göra vackerhet med. Bitarna är inte bärgade till Jockarp än men snart :)

Vi tog en långpromenad till Gudaghagen som är ett gravfält från yngre järnåldern. Det är en vacker plats och vi konstaterade på vår vandring att vi har en väldig tur att vi har förmågan att se all vackerhet.

 

Och en ring....

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar