onsdag 22 maj 2024

Båtlossning……




Jag kom till kneget runt 23:00. Det visade sej att det skulle bli en annorlunda natt.
Det stod en stor båt vid kajen och den hade last med sej som jag och min kollega skulle se till att den blev lossad.
Mitt jobb i det hela var att kontrollera lutledningen fram till cisternen. Detta pysslade vi med under natten. Alltså kontrollrundor. Vid tre-fyra snåret blev min vandring väldigt njutfullt. Himlen färgades rosa/orange och det var helt underbart att möta dagens första solstrålar. Klockan sju gjorde jag mej redo för att trampa hemåt i en ljuvlig försommarmorgon.

Jag kom innanför dörren och möttes av en för dagen pigg dotter. Vi hann precis kramas en stund innan det var dags för henne att spatsera i väg till bussen.
Jag avnjöt en stund med min sambo innan även hon skulle bege sej till sitt jobb.

Jag gick upp till undantaget för att få några timmars sömn. Vi har nämligen fortfarande hantverkare hemma på gården för att hjälpa oss med fasaden på palatset. Så för att få lite lugn och ro var beslutet rätt fattat. Men nu börja vi äntligen se ett slut på projektet och det är med glädje vi ser just det, slutet.

När jag kom hem igen efter sömnen möttes jag av ett litet kort. Min sambo hon visar sin kärlek till mej på så många olika sätt. Och ja, jag uppskattar det så otroligt mycket. Hon är verkligen den perfektaste av matchningar. Hur kunde det ens bli så galet bra?





Jockarp. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar