lördag 24 december 2011

Jakt och Mammadagar....

Lycklig :)
I går var vi med om en mycket intressant sak jag tog en sväng på berget på cirka en mil, sju av dom kilometrarna skrattade jag, hihi ja jag flina nu me.
Dessa män och deras kåthet upphör aldrig att förvåna mej, ja jag säger män för det är väl 95 % män som pysslar med denna aktivitet.

Kommunens jaktlag har alltid samkväm på fredagarna, det är då feta män som ser ut att oftare svänga inom Mc driven och ta en plusmeny än att vandra på berget och äta torkat kött och dricka vatten ur någon bäck är ute.
De sjuka med detta är att dom säger sej vara sååå intresserade av djur, natur och skogsvård, (ja för det är ju egentligen vad jakt handlar om här i Sverige, skogsvård) Att dom älskar att vandra i skog och mark.
Jo eller hur.....
I går var dom helt sanslösa dom tog detta till en ännu lägre nivå än jag innan sett de.
Det var nog ett tiotal jägare ute i backen och de var ju inte svårt att veta var dom befann sej, för det stod nämligen bilar överallt.
Ja det ska ju gärna vara lite maskulina bilar som säger här är en jaktintresserad snubbe med liten pick, hihi.
Och vid varje bil man gick förbi så kunde man titta in i backe och cirka 20 meter in stod det en fet snubbe med orangefärgade kläder bössan i nävarna och en fika korg med mackor som deras kärringar brett till dom.
Tjugo meter det är allt dom orka gå.
Pinsamt säger jag

Nej jag fattar inte varför dom inte tapetserar ett rum hemma i stugan med träd, löv,mossa och lite stenar sen kan dom ju sitta där och smeka sitt lilla vapen, för det är ju ungefär vad som händer inte ett enda litet pang hörde jag, vilket visserligen inte är ovanligt och det var ju bra så myset kunde sova gott på min rygg hela rundan.

Vad mer vi gjort, jag julbadet är avklarat för myset och till min glädje börjar hon bli lite tuffare i badet, nu skvätter och plaskar hon och det är bra med tanke på vår stundande tripp till sol och badland.
Vi har mycket trevliga dagar just nu, vi var i Kristianstad med en vän och hennes barn, vidare en trevlig uppesitta afton med bingospel snask och skratt.
Myset är på ett jätte behagligt humör just nu, det verkar som hon kommit över nån gräns eller någon utvecklingsfas som det vackert bruka heta.
Ja det vänder snabbt, det är knappt så man hinner med i svängana, men är vändningarna på rätt håll får det gärna gå fort....

Plask, plask ;)

Ja och så har jag kommit på ett utmärkt sätt att spara föräldradagar, problemet är dock att det märks i lilla portmonän.
Jag fick ett mess av försäkringskassan om att dom tänkte betala ut den fantastiska summan av 3550 kronor till mej i december månad, amningshjärnan nummer ett hade klart glömt att anmäla längre än till november månad.
När jag sen gick in och anmälde mina dagar fram till september då jag tänkte att jag kanske skulle börja jobba så visade de sej att jag skulle ha kvar hälften av mina mammadagar.

Ja när min fina fru lämnade mej så fick jag alla dagarna själv vilket var 480 dagar, alltså när jag varit hemma med Mollie i nästan två år så har jag 241 dagar kvar, det är ganska bra marscherat.
Snålandet med dagar och att jag i emellanåt glömt att anmäla har gjort att det kommer att se så ut.
De finns klart en anledning till att jag inte tagit ut så många dagar och den är att när min dotter börjar på dagis, så har jag fått reda på att när det är semestertider eller storhelger så slås flera dagis ihop. Alltså kommer myset tvingas gå på ett annat dagis än sitt ordinarie vissa veckor om året och det är jag väldigt mycket emot.
Det är illa nog att hon ska behöva vara där över huvudtaget.
Så ja min tanke är helt enkelt att jag ska ha så många föräldrardagar kvar så att jag blir hemma dessa veckor på årets som dessa sammanslagningarna är.
Detta kallas kort och gott för framförhållning och planering. Så jobbar jag.

Gran. Inte bok som jag blev anmäld för,hihi

Det blir klart ett senare problem, just nu kan kanske problemet vara vad jag ska göra med alla pengarna som försäkringskassan skickade mej :) Nåväl det får väl också bli ett senare bekymmer.

Vi har ganska kul myset och jag :)
För nu är det julafton och snart ska de hysteriska överflödet, frossandet och allt annat som hör till julen dra igång, men jag hoppas att julhataren av stora mått även detta året genomlider denna dag/afton utan att förärva för för sina medmänniskor och att det skänks lite glädje och skapa lite julefrid i palatset.
Och givetvis de viktigaste av allt, att jag ger min dotter en fantastisk upplevelse och en underbart god jul.
Nu ska hon väckas min lilla sötnos för att se om det finns några tomtar på loftet.
Så jag avslutar med att önskar God jul till alla fina människor.
(Ni andra bryr jag mej faktiskt inte om ifall ni får en god hjul eller inte.)

Jockarp.

1 kommentar: