söndag 25 december 2011

God jul Mollie...

Där är han, herr tomte :)

Tomten har tappat skägget :)

Ja en god jul fick hon allt min lilla tjej, vi började med en snabb tallrik gröt sen gick vi ut och upp på höloftet, vi körde ett pilotavsnitt av vår kommade tradition och de verkade gå hem.
När vi klättrat upp för trästegen så såg vi nån rödklädd figur som satt och snarkade högljut på en halmbale.
Först tittade myset med stora ögon och log lite halv skrämt, hon såg lite blyg ut.
Tomten började prata och nog hörde hon vem det var, men hon hade nog lite svårt att få in och förstå varför morfar satt på höloftet i klädd en röd kostym.
Han tog fram en julstrumpa, (ett fynd jag gjorde på IKEAs fyndhörna) och tog upp ett litet paket, myset såg ut att fundera på vad det var som hände, jag fick hjälpa henne med själva avtäckandet av julklappspappret.
I det lilla paketet fanns de en plast giraff, hon har haft en sån innan men försnillat den nånstans, så jag tycket de kunde passa perfekt att hon fick en ny och ja det passade utmärkt.
Hon drog omkring med den där giraffen hela dagen.



Innan det var dags att ta tag i julstädningen så tog vi en snabbsväng på berget, vi hade det verkligen för oss själva igår, det syntes inte till en enda lite själ, helt underbart i mitt tycke.
Ja hem och ta tag i projekt städning.
Medans myset fick hänga med mormor och morfar till kyrkogården och tända lite ljus hos våra förfädrar, så hann jag med hur mycket som helst,  bara det att man slipper att ställa tillbaka böckerna i bokhyllan tjugofemgånger innan man kan ta fram och köra ett varv med dammsugaren gör ju allt betydligt mycket enklare.
Jag hann byta alla sängkläder, vika tvätt, tvätta, torktumla, diska, rengöra spisen, damma, dammsuga och torka golven, ja jag hann även trampa på en glasbit och peta ut den lilla skärvan ur foten, torka blodet och plåstra om mej innan myset kom tillbaka utsövt och på ett riktigt solskenshumör.
Hon åt mat och jag tvättade mej, när allt detta var klart stod uret på 14,40 ganska lagom.
Hela gänget kom och vi drack kaffe och snaskade i oss av allt julgodis till Kalle Moraeus ljus tändning och vidare Kalle och alla hans vänner.

Tomtespaning :)

Vi hann precis se klart programmet när vi såg en tomte komma över gårdsplanen med en säck på ryggen och en lykta i handen,  nu var det dags, spänningen var nu olidlig i palatset, vem var det som kom och vad fanns i säcken.
Jag lyfte upp myset så hon fick kika ut igenom fönstret, hon pekade och sa där.....
Tomten kom in och allt var lugnt, hon var inte de minsta rädd och det är jag glad för.
Myset fick massa fina klappar, trots att hennes mor inte köpt en enda liten sak till henne, jo föresten giraffen hade jag ju ombesörjt.
Hon fick Lego, docka, kökssaker, badsaker, pussel och mycket mer.
Själv fick jag mycket praktiska och användbara saker, det gillar jag skarpt, jag fick en låda mat till myset, presentkort och cd skiva.

Dom tre kusiner och tomten :)

Hum...

Efter tomtebesöket så svullades de i allt som hör julen till, efter två tallrik fulla med denna delikata mat kunde jag bara konstatera att det finns botten även i en fattig.
Fetismagen var full så näst var det dags att ge sötismagen sitt, så romerskabågar och pepparkakor fick bli vännerna till de goda kaffet på maten. Rap vilken kväll säger jag bara.
Och medans vi satt och mumsade så flög myset runt i raketfart med sin lilla traktor, jag tror att jag filmade henne i tio minuter och hon höll nog ut ytterligare tjugo.
Den lilla damen hade varit vaken sen klockan 13,30 så när klockan var 22,00 och jag gick in och la henne i sängen så slöts de små vackra bruna ögonen omgående, hon var helt färdig min lilla ängel.

Lite mat behövs i lilla magen ;)

Hon fick en fin andra jul i sitt liv och jag måste säga att denna julen var fin även för den julhatande mamman, trots allt överflöd så tog vi det i vår takt och med människor vi älskar så vad skulle egentligen kunna förstöra en dag som den?
Slutet gott allting gott, kanske vi hänger med även nästa år, eller rymmer vi utomlands, vem vet..

Lite lek ;)


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar