onsdag 21 december 2011

De sju små dvärgarna...



Jag fick ett mail av en journalist, vi hade en telefon intervju för ett tag sen och de har nu satts samman och ska publiceras i slutet av Januari.
När jag läste det blev jag fascinerad av på hur många olika sätt man kan skriva om den här historien och förmedla och berätta om detta vansinniga som hänt.
Just i denna tidningen så kommer det bli extra intressant för här kommer en psykolog att uttala sej om hela situationen om vad som kan hända i ett förhållande som kraschar totalt, det ska som sagt bli mycket mycket intressant läsning.

Jag kan inte heller sluta att fascineras av att de skriv så mycket i ämnet kärlek, dock berättar jag ju gärna om vad jag utsatts för, jag har ju inte precis något att dölja.
Jag blir även åter fascinerad över hur stor den här media världen verkligen är, men tanke på att den här journalisten googlade några rader, hamnade på min blogg och där igenom vill skriva om mitt senast år, ja det tycker jag faktiskt är helt sjukt, men så funkar det visst.
Jag väljer att inte skriva ut än vilken tidning det gäller med tanke på att min ex frus juridiska ombud har för vana att försöka stoppa dom medierna som vill ta upp och berätta om denna märkliga historia. (Varför vet jag inte) Men jag får be att återkomma lite närmre om intresse finns ;)



Ja och sen var det de här med kost för små barn, jag har ju fått reda på att man inte ska ge dom mjölkprodukter förren dom är ett år, den gränsen är ju nu nådd.
Men sen är det de här med salt, varför bör man inte salta maten till små barn och finns det några studier på att det skulle vara ohälsosamt. Att när dom växer upp kunna fått några men av att maten saltades när dom var små och hur fungerade det förr då? Dom saltade ju in allt och det åt väl de små barnen med eller?
Och en annan fundering som slog mej det var det här med nötter och mandlar, det är ju många som är allergiska mot det, bör man inte då bjuda sina barn på något som innerhåller nötter, eller hur ska man bli ve det?
Ja det är så mycket frågor som kommer upp hela tiden, för hur det än är vill man ju sitt barn de bästa.



På tal om att vilja väl så såg jag ett program på TV igår. Där kan man snacka om att inte vilja sina barn det bästa att man låter det gå alldeles för långt, det handlade om överviktiga personer, det var en dvärg med i programmet som var 128 cm lång och vägde 109 kilo. Av nyfikenhet räknade jag på vad jag skulle väga förhållande till min längd om jag nu skulle haft samma antal kilo i övervikt som dvärgen.
Vågen skulle då stannat på cirka 141 kilo, hihi det hade varit spännande och se hur man sett ut (eller inte) med dom extra kilona.


Avslutningsvis så är det väl lämpligt att gratulera Kajsa Bergqvist som verkar funnit kärleken och det i en med samma kön, Välkommen till paradiset, typ.

Jockarp.

5 kommentarer:

  1. Hej!

    Det är väl inte så konstigt att media är på, det är ju en sjuk story och media tycker om sånt.
    Jag undrar om din fd fru läser allt som skrivs om er och hur hon mår av att se hur följderna blivit efter det hon gjort.
    Hon kan ju knappast trott att det skulle bli så mkt skrivelse. Men det kan hon gott ha, hon är ju inte klok.
    Och det är klart att vi vill ha reda på vilka tidningar ni är med om, de är ju kanon att du går ut med allt detta.
    Du är en tuffing.


    Kramar från Jenny k

    SvaraRadera
  2. Alltså hallå.. Ett tydligt bevis på att man INTE ska ge barnen saltad mat som de gjorde förr är ju att de som gjorde så förr är ju döa. Det verkar ju livsfarligt ju.

    SvaraRadera
  3. Vill börja med å säga Go Kajsa Bergqvist, strongt å modigt gjort ;) (jag är själv gay) sen vill jag bara önska en god jul och ett gott nytt år till dig å myset ;) som för övrigt är så sjukt söt att man smälter å då har man inte haft den äran att träffa er irl!! Då hon säkert är ännu sötare ;) din blogg är fantastisk å jag följer den slaviskt ;) ha d gött //Lollo

    SvaraRadera
  4. Saltet kan skada de smås njurar som inte är färdigutvecklade. Man man leva ned njurskador, men med förkortad livslängd, så som det ju var förr. Mjölk hämmar järnupptaget och de små får lätt järnbrist med bla blodbrist som följd. Även vuxna kvinnor med rikliga menstruationer och andra i riskzonen för blodbrist ska undvika mjölk till de järnrika måltiderna.

    SvaraRadera
  5. jag har även fått rådet som vuxen att inte salta maten då maten i sig innehåller naturligt salt och att det är fullt tillräckligt med den vara där. har inga hälsoproblem som gjorde jag fick detta råd.

    SvaraRadera