fredag 9 december 2011

Sällskapsdamer....

Sällskapsdamer :)


Ibland kommer det över en, tacksamheten över att vara född av sina föräldrar och att vara född just vid denna tiden.
Det har ju inte alltid varit så lätt att vara lite "annorlunda" Jag tänker ju klart på min läggning, ja bara det låter sjukt i mina öron, vadå läggning?
Jag kom av en slump på mej att tänka på Selma Lagerlöf, jag har vetat att hon varit homosexuell men inte forskat något mer i det, men nu har jag.
De slog mej vilket elände dom hade på den tiden, när dom istället för att ha en partner fick hålla sej med sällskapsdamer, hur låter inte de då, Sällskapsdam, är det de jag vill ha?
Selmas väninna eller ska jag säga sällskapsdam hette Sophia Elkan och hon var lägligt nog också författare. Dessa bägge damer reste runt i Europa och vad mer dom hittade på lämnar jag åt fantasin :)
Vidare lärde jag mej att Selma hade en höftsjukdom, att hon var första kvinnan som blev invald i svenska akademin, den första kvinnliga nobelpristagaren i litteratur, att hon hade en fosterson vid namn Nils Holgerson.
Ja det är otroligt vad man lär sej mycket bara av att snubblar in på en människa med en annan läggning.



Ja läggning ja.
Jag har ju en lite annan läggning än den som är den vanligaste i samhället idag.
Jag har väl kanske inte smugit med den någon gång men samtidigt har jag aldrig skrikit ut den heller, för än nu på den här resan.
För det är ju faktiskt så att med allt detta tokiga som hänt mej så har jag ju faktiskt kommit ut fullt ut också.

De är inte bara det att jag kommit ut, utan hela min familj har ju faktiskt fått följa med mej på detta tåget.
Jag minns den dagen när myset och jag prydde första sidan på lokaltidningen här i byggden, jag minns min fars lite buttra ord.
 - Jaha då får man väl höra detta på jobbet idag då.....Ja och jag hade varit egoistisk, jag hade visserligen sagt till dom om allt som hände och dom sa att jag skulle gör det jag känner att jag var tvungen att göra.
Och det gjorde jag.
Han fick inte höra så värst mycket på jobbet, några nyfikna själar frågade om det var hans dotter och barnbarn som det stod om i tidningen, men mer var det inte och vad skulle folk säga? Jag hade iallafall tagit mitt ansvar över mitt handlande.
Men vissa människor har svårt för det här med att vissa människor har en annan syn och känsla.
Synd om dom säger jag.


Ett fint montage tycker jag :)

Men det faktum att homosexualitet klassades som en mentalsjukdom fram till 1979 ( ja vissa är nog mentalsjuka) och att det var en olaglig handling fram till 1940 talet så är det väl inte konstigt att vissa människor fortfarande har lite svårt med de hela.
Konstigt i mina ögon med tanke på att det förekom homosexualitet redan på Jesus tid.




En person som kommit i min väg har sagt vid ett flertal tillfällen att hon önskade att hon föddes straight, jag tycket det var ett märkligt uttalande, men ju mer jag tänker på de desto mer förstår jag innebörden, de konstiga är ju att jag inte har känt så någon gång
Jag har aldrig förbannat det att jag faktiskt föddes till att älska personer av samma kön, jag kände bara att det var så fruktansvärt skönt när jag äntligen kom på hur det låg till.
Men efter hennes uttalande i att hon önskade att hon föddes straight så förstår jag, allt hade varit lättare om man hade blivit förälskad i en man istället för i en kvinna. men jag kan inte låta bli att tycker att det är hemskt.
Jag som känner att jag är på väg att bli den lyckliga flatan....De saknas ju bara en sällskapsdam ;)

Så kan det vara, vem vet:)


Jockarp.

1 kommentar:

  1. Jag tycker att du verkar vara en stark och trygg tjej! Att du tycker om tjejer är väl inget att hänga upp sig på? Alla människor har rätt i att få uppleva kärlek oavsett läggning! :o)
    Jag kan bli så arg på folks inskränkta värderingar!!

    Fortsätt vara den du är och kämpa för att få det liv du vill ha!!

    Kram Maria

    SvaraRadera