måndag 5 december 2011

Jag spyr snart...



Man ska inte klaga på att man är pigg, man ska väl heller inte klaga på att ens barn är piggt.
Man ska väl i stället vara super lycklig över just det, att man har ett piggt litet troll.
Men. För det kommer nästan alltid ett men.
Igår gästade vi Flyinge, denna lilla byhålan som ligger utanför Eslöv, byn må vara liten men vad det gäller hästar är det stort, det var uppvisningar i alla dess former, det var allt från fin dressyr till dockgalopp på shettisar, det var musik och show, myset var på bushumör, båda hennes favoritgrenar var ju med, hästar och musik, vilken lycka.



De som förundrar mej en del det är ju det här med att hon är outtröttlig i vissa lägen, max en halvtimme sov hon igår. Hon skrek som en tok på vägen hem och jag var ganska säker på att hon skulle knoppa in omgående efter ett lass lasange bottnat i lilla magen, men icke sa nicke, hihi ingen egen tid i sikte här inte.
Klockan blev 20, 21 och 22.00 och myset var vaket.
Jag som hade så storstilade planer....



Ja och nu är det så att jag blir så in i helvete beretad. Säkert är det inte illa menat men likväl blir jag smått förbannad på alla dessa synpunkter på att jag fortfarande ammar, att vi inte har några sov rutiner och heller inga rutiner på när hur och vad maten ska intas.
Vad är problemet, jo mitt problem det är just det att den människa som skulle delat detta ansvar och hjälpt mej med alla dessa saker bara drog.
Att jag nu känner att jag inte kan ta fighten om att sluta amma, hur ska jag bli ve det? Mollie vaknar blir ledsen, jag tar upp henne, hon känner värmen och doften från mej, den människa som gett henne livet, den människa som gett henne mat i ett år. Klart hon blir ledsen och arg om hon helt plötsligt inte får känna den värmen och närheten, ja nu är det säkert något smarthuvud som tycker.....Du kan väl ta upp henne utan att mata henne. Nepp de går inte, för hon kan och förstår inte att hon ska vara nära kakan men inte få äta av den.
Detta har jag fått klart för mej inte är några problem i förhållande där föräldrarna inte ballat ut fullständigt utan faktiskt hjälps åt, där tar helt enkelt den andra partnern över rodret på natten, så detta problem inte uppstår. Jätte bra jue, men de hjälper ju knappast mej.

De hjälper heller inte mej att vissa säger att dom tycker att Mollie ska sova i sin egen säng och hon måste sova vid en viss tidpunkt. Skitenkelt för dom som inte blivit lämnade i sticket, för där kan man dela upp skrikandet, jag försöker natta första halvtimmen och lyssna på skriket sen går jag ut en sväng i trädgården och andas lite friskluft, sen kan jag ju gå in igen med nytt mod och ny kraft och styrka och lyssna om det behövs på skriket ännu en halvtimme, ja sen kan man ju fortsätta så och tillslut så somnar nog det utmattade barnet i sin säng.
Här i vår familj så tror jag att jag hade blivit utmattad långt före Mollie.





Och det här fenomenet med egen tid, de spyr jag snart på.
De finns inget som heter egen tid när man har barn.
Och varför pratar alla om denna förbannade egentid så fort dom fått barn, är det tufft att vilja ha egentid eller vad är det frågan om.
Så all ni som efterlyser egentid. Fan lämna allt och stick till Stockholm och förverkliga er själv, lämna gärna fru och barn, då kan man nog räkna med egen tid.
Men jag betackar mej egen tiden.
Och nej jag är inte sur, bara något trött på att höra de skitsnacket ideligen om egen tid och de som retar mej mest det är just de att det är människor som längtat och kämpat för att få barn som har mage att komma dragande med att dom vill ha egen tid.
Fy skäms på er säger jag bara.
Det är absolut Klök varning på de det säger jag.



Nu ska jag umgås med min i någons ögon åsidosatta dotter.

Jockarp.

7 kommentarer:

  1. Amma på du bara, det är upp till var och en hur man gör.Och schemalägga barn, varför ska man göra det?Dom har sitt eget lilla schema ändå.Bara att gilla läget och hänga med i svängarna så gott det går:-)

    SvaraRadera
  2. Som du vet ska jag bli första gångs mamma jag också... Men en sak jag funderar på här i ditt inlägg, varför ska folk bry sig om dina och Mollies rutiner? Varför ska man bry sig huruvida du fortfarande ammar eller inte? I min värld ( rosa och fluffig ) tror jag det är bra för barnet om man kan amma det så länge som möjligt. Givetvis ska man väl försöka bryta det också, men när?? Det kommer jag ha problem med också tror jag, även om i mitt fall mannen kommer ta sin del på natten eller så. Blir ju en slags separations grej att inte få amma till slut. Sen är det inte alla som kan amma heller, finns ju de som har problemet att barnet inte vill ta bröstet! Ska man klanka ner på dem också då?

    Förlåt, nu blev det mycket här... Stå på dig! Du är en fin och bra mor! Det vet du iofs redan :)

    Kram

    SvaraRadera
  3. Jag ammade tills min son var två. Då slutade han självmant.

    SvaraRadera
  4. Du är absolut inte ensam om att känna som du gör... jag lever i ett förhållande men är i stort sett själv om allt. Jag har inte ammat, då tyckte folk om det, jag har visserligen haft rutiner med sov och mat osv, men då tyckte folk om det.. Så hur man än gör Leo, så tycker någon.
    Du ska köra på det sättet som fungerar för er, ingen annan lever ert liv, men likväl har de synpunkter på saker och ting, så är det alltid. Du gör det bästa du kan göra, och du ska vara förbannat nöjd med det du har åstadkommit hittills. Jag menar vad gör det om hundra år att du ammade länge, eller inte hade några sovrutiner, du ska se att det blir ordning på torpet ändå jag lovar... ;)

    SvaraRadera
  5. Hahahaaa ja här sitter jag i kökssoffan i väntan på min man ska komma hem & ta över våra tre fina barn så att jag kan åka iväg på precis det du vill spy på nämligen "egentid" !! Egentid är väldigt behövligt ibland Leo & jag behöver inte dra till Stockholm för att få till det räcker så gott att gå en sväng hem till mina fina vänner eller ta en promenad ,alla äro olika & varesig man behöver egentid eller inte så är barnen det bästa som hänt mig !!

    Ha en fin dag !!

    SvaraRadera
  6. Äh, strunta i vad alla säger och gör som du känner. Sen tror jag det löser sig med rutiner och att sluta amma när Mollie börjar på förskolan och du börjar jobba lite smått. Då kommer hon äta och sova som en klocka och säkert ge upp nattätningen också. Allt ordnar sig! Hon är ju för Guds skull bara ett år, varför stressa?! Puss och kram från stöckhölmarna som inte har någon egentid :)

    SvaraRadera
  7. Du gör ju precis det som flera borde göra Leo, du tar vara på tiden och lever för stunden! Du har ju öppnat världen för din dotter! Du begränsar dig inte för fem öre trots att du blivit mamma, du bara bevisar att det går att göra allt och lite till med sina barn! Du kommer att kunna se tillbaka på Mollies första år fulla av upplevelser och glädje! Kram på er!
    //Sara

    SvaraRadera