söndag 16 november 2014

En bonde.....



Alla var pigga och glada så efter frukosten drog stora pärlandet igång. Halsband och armband levererades på löpande band.
Vi vuxna packade och förberedde för en skogsaktivitet. Dom små lastades in i bilen och för dagen skulle dom tvunget sitta i kofferten. För att skoja till det lite extra så lastade vi två kamphundar i samma koffert, allt för spänningens skull ;)

Vi kom ut i backen och genast skulle de medhavda färgpennorna angripa stenar och träd. Dom roade sej en bra stund medans vi andra startade grillen. Ännu mera spänning bjöd jag på när det visade sej bara finnas fyra tändstickor i asken och vinden blåste väldigt snålt runt oss.
En tändsticka kvar och fröken flickvän uppmanade mej till att tutta fyr på en bit papper för att sedan få fart på kolen. Som väl var klarade vi uppdraget och korven blev färdig.

Hemma i palatset igen och jag började tvätta bilarna, det är inte asfalt i skogen precis och gegga hade stänkt ända upp på taket. Tjejerna hoppade upp i soffan och hade en lugn stund med på spel på paddorna.



Lite smårastlös kände jag mej så det fick bli en löptur. Perfekt väder förutom att vinden var lite väl häftig. Det slutade med en halvmara och det kändes gott. Det var ett tag sen jag sprang så långt, men visst hängde formen kvar alltid :)

När jag kom hem var det visst svinn, de stora tjejerna hade sprungit upp till undantaget. Jag fick alltså vända i dörren och bege mej dit.
Jag tog med ficklamporna och det var en glad överraskning för töserna.

Vi gick hem och jag tog en het behövlig dusch för att sen sätta mej till bords och välta ner ett lass med lax.

Kvällsmyset blev i form av en lek och en sång som heter en bonde i vår by, vi turades om med att vara bonde och alla kramdjuren drogs fram för att agera, hund, katt och mus. Alla tyckte att det var super mysigt, men allt har ju ett slut och klockan pekade på nattning.




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar