torsdag 26 mars 2020

Kungsleden hejdå.....



Ännu en fin morgon som givetvis bestod av en löptur efter att Mollie lämnats i plugget. Tanken var 15 km men jag var seg i kroppen efter att jag brottat ner 27 km dagen innan.
Jag valde en kortare tur på en mil. Och det var njutbart när väl kroppen hostat igång.

Jag tog en snabb kopp kaffe och bytte kläder sen körde jag över berget till min vän. En behaglig barnvagnspromenad bjöds det på. Grusade vägar under hjulen, samtal om livet och om Corona viruset. Detta ständiga samtalsämne i nutid.

Jag mötte upp myset när taxin kom. Hon var lite seg så hon fick chilla i lite stund i soffan. Jag packade väskan med varm choklad och korv, sen drog vi iväg.
Vi hämtade mormor och morfar och dom båda kamphundarna sen körde vi till Boön. Vi tog varvet runt ön sen parkerade vi oss i kvällsolen och där satt vi.
Vi eldade pinnar tills det var redo att börja grilla. Så galet gott. Korv är helt klart underskattat.

Det luktade eld i hela bilen när vi åkte hem, så en liten sanering fick ske. Soffan intogs av unga fröken Vilhelmsson och där satt hon. Läxan lästes och Pokémon startades upp på Tv.

Jag poppade lite popcorn och det mottogs med jubel. Du är världens bästa mamma tjöt hon när jag kom med skålen ;)
Du är världens bästa unge så varsågod sa jag och drog av ett leende mot henne.

Jag läste på STF hemsida att de 44 fjällstugor som sköts av STF kommer att stängas. Hejdå Kungsleden.
Ja jag blev faktiskt ledsen över det. Men visst säkerheten framför allt. Vi får helt enkelt starta vår vandring ett år senare än planerat verkar det som.
Så den kommande sommaren får vi fortsätta med våra dagsturer och får vi röra oss fritt i Sverige så blir det nog en tur norr ut till något fjäll i alla fall.



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar