tisdag 3 mars 2020

Bio kväll.....




Måndag morgon och den startade tidigt. Lilla fröken Vilhelmsson vaknade en bra stund innan klockan hade satts för ringning. Hon kom in i min säng med sitt täcke virat runt kroppen. Hon låg exakt fem minuter och myste sen fick det vara bra. Hon ville ha mat. Tacos.
Jaha, jag värmde hennes mat, satta på en balja kaffe och fick fart i pannan. Check på morgonbestyren.
Jag körde henne till plugget.

Vädret var okej, uppehåll. Men de skulle inte vara så länge. När jag hade kommit i mina löparkläder, fått fart på hörlurarna och klockan så kom dom första regndropparna. Dom skulle sen sällskapa mej under 2,5 h på berget.
Jag gillar att springa i regn, men temperaturen var en aning för blygsam. Blöta kläder kylde min kropp. Jag var pigg i löpningen och jag var tuff i motlutet. Efter 23 km löpning avslutade jag med en långbacke från stan ända upp till en stuga mitt på Ryssberget. En galet skön känsla när man känner att man har krafter kvar efter en sån segdragen backe. 25 km skrev jag in i min träningskalender.

Jag gjorde inte många knop efter löppasset, men när Mollie kom hem från plugget körde vi till stranden.
Hela Sölvesborg brukar bestå av stränder, nu är det mest tång och vatten. Jag funderade på hur våra fina stränder ska lyckas återställas

Hem igen efter havsluften och middagen lagades. Ett infall och grillen tändes. Grillad kotlett, klyftpotatis och sås. Farligt gott och av Mollie fick jag 60 poäng av 60 möjliga. Hon är nöjd med sin mors kokkonst ;)

Jag brukar tycka att det är dötråkigt att dusch men nu längtade jag verkligen efter det. Det var skönt att bli av med dagens aktivitet och grilldoften.
I civila kläder, Mollie lämnades hos morfar och jag for till stan.
Jag hade en biodejt. Det var alldeles för längesen vi sågs Tant N och jag. Vi hade så mycket att ta igen. Vi attackpratade över en kopp kaffe innan det var dags att sätta sej i biosalongen.
Filmen min pappa Marianne var en fantastisk fin film, och viktig. Rolf Lassgård i huvudrollen var formidabelt bra. Säger bara, se den.



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar