måndag 2 mars 2020

Lära läxan....



Efter 12 timmarspass i vedsvängen hela helgen var det extra skönt att komma hem på söndagskvällen.
Jag hämtade myset på undantaget. Hemma förberedde vi för den kommande måndagen med att packa gympapåsen, kolla så att det var ström på hennes skoldator och så skulle läxan göras.

Läxan ja, den handlade om religionerna kristendom, judendom och islam, läxförhör väntar tydligen på fredag så här skulle det nötas.
Jag var väldigt intresserad och vi gjorde uppgiften ihop och pratade om dom olika delarna. Vi lärde oss på ett väldigt glatt sätt. Mollie förhörde mej och jag skulle försöka reda upp vad dom olika sakerna inom dom olika religionerna kallades för. Hon hade full koll, jag inte ;)
Efter att vi fixat uppgiften så drog hon igång med läsläxan. Hennes mål är att kunna läsa med mer inlevelse. Vi tramsade och skojade om de där med inlevelse och överdrev klart en hel del när vi läste. De slutade i ännu en skrattattack.

Tanken var att vi skulle ta ett gemensamt bad men varmvattnet fick prioriteras att värma palatset efter en kylig, grå dag. Det är helt klart nackdelen med vedeldning och att arbetspassen är en aning för långa.
Men innan nattningen var det den vanliga temperaturen inne och vi kröp ner under täcket. Vi låg och småpratade om dagen och om den kommande veckan. Vi pratade om hennes lilla valp som förhoppningsvis snart ska se dagens ljus. Det var bara glada och mysiga samtal. Innan vi sa god natt frågade jag om hon ville åka taxi eller åka med mej till skolan. Hon flinade lite och gosade in sej än mer mot mej och sa. Jag vill åka med dej mamma.
Då åker du med mej sa jag sen slog vi ihop gluggarna och somnade gott.



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar