torsdag 6 april 2023

Mona……

Började med ett nytt alster…


Några få timmars sömn, lite konversation med min tjej sen hasade jag mej upp ur sängen och ut på berget. Jag hade småbyxor på mej på grund av såren och ja må säga att det funkar förvånansvärt bra. En mils springning blev det innan kaffet serverades.

Vårbruket är i full gång här nere i söder och Kennet Vilhelmsson lyckades ju hitta en kladd med grisskit som just nu pumpas upp ur brunnarna för att köras ut på åkrarna. Jag var inte glad och talade om för honom att nu väntade badet.
Jag skrubbade honom och schamponerad honom två gånger utan att doften släppte. Han var pigg och glad och det var jag glad för, så ja det där med doften, det får jag väl helt enkelt bara försöka överleva några dagar.

Jag hämtade upp Mollie i skolan, på väg där i från kom de en dam gående, jag frågade Mollie om det var någon hon kände.
- Ja det är ju Mona.
Jag stannade bilden bums.

Nu ska jag berätta nåt helt fantastiskt.
När Mollie väntade på taxin för att åka hem från skolan så brukade det komma en dam förbi platsen. Damen var just Mona. Mona stannade och pratade med Mollie. Dom pratade om språk, framförallt tyska eftersom Mona varit lärare bla i tyska. 
Dom har utvecklat en form av vänskap dom där två.
Men eftersom Mollie nu aldrig åker taxi hem längre så har dom liksom försvunnit lite ur varandras liv. 
Vi sökte på nätet för ett tag sen för jag tyckte att vi kunde bjuda hem Mona. Men vi lyckades inte hitta henne.
Så varje dag när jag hämtar Mollie och jag ser en äldre dam så brukar jag fråga om det är Mona. Det har varit nit hittills. Men nu så.

Hur som helst tvärstannade jag bilen. Mollie öppnade dörren och Mona utbrister: 
- nämen är det du Mollie? Ja säger Mollie 
Jag säger: och du är Mona? 
Nä jag heter Monica säger damen, jag flinar och berätta att Mollie och jag har sökt efter en Mona och då var det ju inte så konstigt att vi inte hittat henne ;)
Samtalet är igång och Mollie berättade att hon ska åka till Tyskland på påsklovet och Jag berättade att vi ville bjuda hem henne på en fika så dom bägge kan prata tyska med varandra.
Hon tackade glatt ja på den inbjudan.
Jag hade en stek på spisen som vi behövde hem till annars hade vi kunnat pratat mycket längre det kände ju jag det.
Vi bytte telefonnummer och jag lovade att vi skulle höra av oss efter påsk så vi kunde ta en fika på vår altan och prata tyska.

Jag var fylld av en sån lycka när vi körde hem mot byn. Vilket möte. Och att min dotter på 12 år funnit en vän i en dam på si så där 75-80 år tycker jag är otroligt vackert. Och ja jag tror att Mona eller jag menar Monica även kommer bli viktig för mej.

Hem och potatis till steken koktes sen välte vi i oss alltihop. Vi var hungriga båda två.
Jag tog en snabb dusch sen tuffade Mr Kennet och jag söder ut. Promenad med en underbar tjej väntade.
Vi kramades mycket. Jag behövde det, eller vi behövde det. Det var skönt och jag kände lyckan av att ha henne i mitt liv.
Innan jag lämnade henne kysstes vi i en hagelskur. Det var en ny erfarenhet och jag må säga att den var vacker.

Jag lämnade henne och vände hem mot byn. Mollie satt och målade. Jag bjöd henne på pannkakor innan läggdags.

I soffan bredvid min dotter summerade jag dagen. Den hade varit vacker väldigt vacker. Så den åker bums ner i braigalådan, det är precis där sånna dagar ska placeras.




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar