måndag 25 december 2023

God jul…….

Under misteln med henne…


Det är färdigjobbat på ett tag nu. Så skönt. Julstöket stökades igång och förberedelserna har gått i maklig takt. Jag har inte stressat ihjäl mej. Nä jag har faktiskt njutit.

Och så kom då dagen stora och små väntat på i si så där 365 dagar. Jag har inte väntat, inte längtar. Jag var inte så Pepp på julafton alls faktiskt. 
Men det gick fint. Vi spatserade upp, drack kaffe. Öppnade våra klappar med rim på. Sen lämnade vi hemmet för en springtur på berget, vi mådde bra av det alla tre. 
Hem och in i duschen sen åkte julkostymen på. Jag hade fått en tröja med namnet Gyni på. Den blev jag glad över och givetvis skulle den pryda min kropp.

Min sambo lämnade palatset med bil för att börja julfirandet med sina föräldrar, vi skulle komma efter med det först efter att vi firat med mina föräldrar. Mollie och jag fyllde vår skottkärra med klappar. Den körde vi in i farstun på undantaget. Vi började med käket. Boom nu var den biten klar. Det var det Astrid Lindgren på TV en timme innan Kalle skulle börja. Jag sov en timme på soffan för att smälta maten medan Mollie satt och kollade på programmet.
Dags för julklappspel, bingo och julklappsutdelning. Allt enligt min dotters önskemål. Det blev en fin eftermiddag. Lugn och fin.

Vi tackade för oss och begav oss vidare. Till mina svärföräldrar. Huset var fullt av folk i diverse åldrar. Mysigt. Vi kom lagom till det var dags för gröten. Jag siktade på att få mandeln och tro det eller ej, men jag lyckades. Vilken röta.
Det spelades lite spela och mystes innan vi åkte hemåt trötta och belåtna efter dagen.

Jag hann tända det fjärde ljuset i staken innan det var dags att gå till sängs. 
Summeringen blev att det var faktiskt en av mina bättre upplevelse av julen. Tack för det familjen.





Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar