onsdag 8 december 2010

Kärleksträdet....

Skogspromenad.
Varför måste jag envisas med att plåga mej själv hela tiden?
Det måste vara ett sjukt fenomen, undrar om det är så för alla eller det bara är jag som beter mej så här.
Jag och min sk fru har haft en liten gravidbok och skrivit i under tiden vi väntade Mollie.
Det har väl varit mest jag som skrivit i den, men ett kapitel som handlade om att vi berättade att vi var gravida för våra nära och kära så är det min sk fru som skrivit.
Hon skriver om att hon berättade de för sin far och att han tog det så bra, att han hade uppmanat henne att ta hand om mej, och att vi inte skulle bry oss om vad andra människor tyckte, för när detta lilla barn kom till världen, så skulle alla älska de, hon avslutar med att skriva tack far.
Hon skriver om när hon berättade det för sin mormor och mormorn säger att vi har rätt till barn lika mycket som någon annan, fin fina ord minsann.
Konstigt att dom inte bryr sej nu då...Hmm. märklig värld vi lever i.

I vecka 24 skriver min sk fru om sina tankar om mej och det lilla livet vi väntar.
Min kvinna växer och allt flyter på, börjar bli nervös, samtidigt som det känns spännande.
Jaså minsann vad konstigt, några veckor senare var det inte så spännande längre, då kastas handduken in, tycker ni att det är konstigt att man fattar noll, och att man var på gränsen till ett nervsammanbrott?

Det måste ju bli väldigt märkligt när lilla hjärtegrynet börjar och läsa i denna bok en vacker dag, hon kommer nog att undra vilken J är som skrivit i hennes bok, hon som tyckte att det skulle bli så spännande att möta lilla Mollie.
Nej som jag ser på de hela så hade de varit det bästa om min sk fru kommit till insikt och att vi hade kunnat reda ut allt detta innan Mollie blir så stor att hon börjar förstå vad hon egentligen blivit utsatt för.
För hur ska jag kunna förklara allt detta för henne.
Eller ska jag ens försöka?
Men hon kommer väl undra tids nog, när hon ser alla foto på oss tillsammans och alla minnen som finns kvar av henne här.
När hon frågar om trädet i trädgården som jag och min sk fru planterade i hop bara några veckor efter att vi blev ett par.
Vårt "kärleksträd".
Jag funderar starkt på att såga ner det, för det smärtar så fort jag ser det.

Varför kan inget bli som det var tänkt?
Jag vill inte vara med längre nu. Jag vill ha tillbaka mitt liv, mitt lyckliga liv det med en fru och nu med ett litet underbart barn.
Vad är det som är så svårt???
Varför skulle just mitt liv vändas upp och ner på bara en dag?
Varför vad det just jag som skulle träffa den egoistiska och taskiga människan och varför var jag tvungen att bli så grymt förälskad i henne?
De finns ju så många rekordelia friska och helt underbara människor på vår jord och att just vi blev utvalda till varandra den där sommarnatten för fem år sen gör mej helt galen.

Nej det är nog dax för ett samtal med min psykolog igen, för nu snurrar allt och det snurrar fort....
Och min lilla underbara dotter behöver ha en frisk, stark och lycklig mor.

Mollie mitt hjärta.


Jobbigt i Jockarp.

4 kommentarer:

  1. Vännen, du kommer träffa en ny person som kommer att älska dig och Mollie av hela sitt hjärta. Och när Mollie är så pass stor att hon kan undra vem J är så finns någon annan där i er familj som betyder allt för er två. Och då kommer de där orden i den där boken inte göra lika ont längre. Du är ju världens kap! Att välja bort dig och din fantastiska Mollie är ofattbart.
    Kram från mig och Arvid, Mollies future husband

    SvaraRadera
  2. Det är svårt för dig att se nu, men såren kommer läka, smärtan kommer försvinna och ersättas av skratt och gläde igen.
    Beträffande trädet tycker jag du ska såga ner det och till våren plantera ett nytt fint träd till Mollie, som precis som hon kommer växa sig stort och starkt i Jockarp. Där under kan ni ligga på lata sommardagar, dricka saft och faktiskt - njuta av livet.
    Håll ut vännen. När allt är som mörkast kan det bara bli ljusare. <3

    SvaraRadera
  3. Ja, ta ner trädet och plantera ett nytt. Som blir nytt för dej och din lilla tjej istället. Det kommer ett ljus senare, om än du inte ser det nu. De tär motigt och du har många frågor till sk frun. Men antagligen kommer du inte få svar, inga som kommer kännas bra och uttömmande iaf...

    SvaraRadera
  4. När man har barn att ta hand om,i en livskris, och verkligen är tvungen att göra det helt själv,då är det en panik som smyger sig in i en,och griper en till en nästintill kvävande känsla. Man kan knappt andas av krisen man står mitt i,och ändå MÅSTE man finnas för de små. En tanke som nästan blev ett mantra för mig var,-Nu är botten verkligen nådd,det kan omöjligt bli värre-alltså kan det bara bli bättre nu! Jag tänkte det,tills det blev så. Minsta lilla positiva känsla som jag kände och inte minst de jag fick från barnen gav mig kraften vidare framåt. Man förtjänar det och det blir bättre! Lite i taget,ett steg fram och förvisso 3 bak ibland. Men ändå igen ett steg framåt,sakta sakta..All styrka och lycka till dig och ditt lilla ALLT!

    SvaraRadera