tisdag 22 april 2014

Nya rekord....



Lugnet före utmaningen. Ja förmiddagen gick i sakta mak, jag hängde med tjejerna en stund. Det är så svårt när dom kommer igång med leken, man vill vara med men samtidigt inte störa dom. Det är en avvägning.

Jag tryckte i mej lite pasta till lunch för att få i mej lite inför den stundande utmaningen.
Myset sprang hoppandes upp till mormor och hon var förväntansfull inför sin tid ihop med mormor. Det nalkades lekplatshäng tydligen.

En mormor till kom till byn för att passa barn. Allt detta gör våra mammor för oss och för min uppladdning inför maratonloppet.
Jag behövde nämligen ha med mej fröken flickvän på mitt långlopp för att ombesörja servicen för mej. Bananer, vatten dextrosol och kex skulle hon hålla reda på. Till sej själv hade hon kokt en kanna kaffe.
Nu var alla redo och på den platsen där det var bestämt.
Vi gav oss iväg. Vi hade planen klar och siktet och målet sattes på tre mil.
Första delmålet var Norje, vi räknade med att det skulle vara cirka en mil. Vägen hade byggt om vilket var lite trevligt, det händer lite när den nya E22 :an byggs.
Från Norje sprang jag vidare mot Lörby och vidare till Mjällby. Här var vi uppe på över två mil. Det gick fortfarande lätt och med fröken flickvän på cykel bredvid peppandes och med tillsynen över att jag fick i mej vad som krävdes kändes det bra.
Lite stum i benen var jag men syreupptagningen funkade ypperligt, vi småpratade och jag var knappt andfådd. Skönt.
På den sista lilla biten från Sölvesborg till Jockarp sa fröken flickvän till mej.
Du fattar vad liten bit du har kvar va? Tänk vad långt du sprungit.
Ja det var helt sjukt.
Jag känner mer och mer att maran är i hamn, visst att man kan ha en dålig dag, eller någon otrevlig sjuka kommer på besök. Men förberedd det ska jag nog vara ;)
Tiden på gårdagens runda var lite blygsam 3,06 men så hade jag mer att ge och jag fungerade faktiskt normalt efter fem minuters vila.

Grillen tänds och en stor stek lades på. Mollie var mej behjälplig med sprayflaskan under hela grilltiden. Tack för det :)
Jag var inom en vända i köket och hämtade lite kryddor, jag sa då;
- fatta vad gott de skulle va med vitlöksbröd.
Det fixar jag sa fröken flickvän och vips var det smaskiga vitlöksbröd på en tallrik till grillmästaren.
Mollie åt som en häst av svinet, men tilltugg ville hon inte ha. Väldigt stundomsinnade.

Nattningen skedde sen och även jag höll på att slå dit av trötthet. Men jag orkade tillslut pallra mej upp igen. Väl ute i vardagsrummet möttes jag av ett hav av stearinljus. Förberedelserna för en stunds massage var i full gång. Jag la mej på en handduk i soffan och med inoljade händer drog sen den lyxiga måndagsbehandlingen igång.
Fröken flickväns händer mot mina något ömmade ben var helt underljuvligt skönt.
En kaffe på de och sen väntade sängen.



Ännu en bra dag.

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar