onsdag 7 maj 2014

Brand....



Myset Vilhelmsson hade en långdag på dagis att vänta. 07,00 stämplade hon in och utstämplingen skedde inte förrän 16,30.
För mej väntade brandövning vilket vi eftersökt länge och nu äntligen fick till.
Vi började på övningsfältet i Karlshamn med teori. Mycket intressant då det visades en film om en stor brand på ett systerbruk till oss, just på den avdelningen där jag är hemmahörande.
Efter fikat var det övning ute. Vi kopplade diverse slangar och lyckades få fram vatten. Vidare fick vi prova släcka en gasol brand, det gick hyfsat det med. Vi hade ett bra teamarbete.

Vi körde till bruket för en gemensam lunch bestående av raggmunk och fläsk, utsökt.
Efter intaget av det så var det praktiska övningar i vår egen verksamhet och miljö, så otroligt viktigt.
Vi skulle koppla på oss på en brandpost och vidare koppla upp oss via en stigaledning, 20 meter upp i luften skulle vi sen koppla på ännu mer slangar och sen börja begjuta vår flisstack.
Jag och en kille tog varsin slangvinda och började gå uppför, det var tungt. Väl uppe kopplade vi upp oss och gav tecken till dom på marken att ösa  med vatten. Slangen rörde sej som en stor orm fram till munstycket men sen tog det stopp. Det spydde ut rostigt vatten sen var det igensatt. Så bra gick det.
En timme tog det innan vi lyckades få fram vatten, ett fiasko men samtidigt grymt lärorikt. Vi vet exakt vad vi ska göra nästa gång och en nästa gång blir det efter sommaren om allt går som planerat.
Det är väldigt viktigt det här och det förstår nog dom allra flesta.

Fröken flickvän hade under dagen varit på ett mycket besynnerligt möte. Detta ska jag utveckla en dag i slutet av veckan. Det kommer att bli svårsmält, för det har det varit för oss.
Just nu är jag inte redo att öppna dörren men jag kommer att bli, var så säkra.
Fortsättning följer alltså.

Hemma startade jag upp med projekt uppröjning. Röjsågen togs fram och gräset runt borggården slogs av. Det gick fint och jag blev nöjd.

Vi hade lite besök i borgen under kvällen och det var livat, Mollie blev pigg och glad av besöket.
Nattningen blev därför något långdragen innan hon slappnade av och kunde släppa att vi hade folk i huset.
Vi låg och småpratade om dagen som gått, jag berättade om mina bränder som jag släckt och hon ville se mina fingrar i luften på hur många jag hade släckt, tre fingrar visade jag och då blev hon nöjd.
Hon berättade att hon åkt buss med Algot på dagis. Dom hade åkt Falkvik runt och hoppat av vid en affär, där i från skulle dom gå till dagis och då hade hon blivit gnällig.
Varför frågade jag.
Jo för hon frös om fingrar och hon hade inga vantar med sej ;)
Jag älskar när hon redogör för mej om hur hennes dag varit. Hon känns så stor så stor.

Ny karriär kanske ;)

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar