onsdag 27 augusti 2014

Lyx på hög nivå.....

Bus....


Ett spontanbesök på mormors jobb gjordes, mysets klänning diskuterades. Diego, alla vet inte vilken killen är.
När diskussionen tog fart angående klänningen tänkte jag på hur enkelt det är att börja en konversation med människor jag aldrig träffat.
Det räckte med att en kvinna sa:
- Vilken fin klänning du har Mollie, vad är det för en liten kille som är på tyget.
Omgående var samtalet i gång. Det är intressant tycker jag.

Efter snabbesöket hos mormor körde vi till lekplatsen och lekte lite. Vi gungade lite sen lekte vi kurragömma. En mysig stund.
När vi tröttnat på det tog vi en vända till biblioteket, lite nya barnböcker fick följa med hem. Det blev ett snabbt besök även där.
Under vår förmiddag på tu man hand fick jag samtal från bruket. Arbete väntar två dagar i rad och det på dagtid. Jag har varit ledig länge nu så det ska faktiskt bli skoj.

Jag köpte mej en ny löparklocka, denna gång tänker jag testa Tomtom cardio multisport. Denna sägs vara vattentät till 50 meter och med det borde den ju klara av mina kroppsvätskor under träningen, det gjorde ju uppenbart inte min förra.
De fina med denna lilla juvel är att pulsmätaren sitter i klockans armband, man slipper alltså att ha ett band under bröstet.
Jag har aldrig kollat pulsen under träning så det ska bli en ny intressant upplevelse. Nu är längtan stor att få ge sej ut och testa. Men givetvis stod det vila på schemat. Det var nog behövligt.

Spontanbad....


Efter lunchen tog vi tag i trädgårdslandet, det behövde ett upplyft. Morötterna plockades upp och vi välte runt all jord, en kratta drogs över den nyvända jorden. Det blev rent och snyggt. Lite gödsel på och sen väntar vilar till våren.
Av morötterna som vi skördade snodde vi ihop en morotskaka. Myset tjatade om den där kakan i en timme, så det var bara att ställa sej att börja baka ;)

Kvällen stod för överraskning. En trerätters måltid var beställd på ett ställe jag aldrig varit på.
Jag älskar att besöka nya platser och ingår det någon god mat blir det extra lyckat.
Att fröken flickvän uppskattar mina små utflykter och påhitt gör ju även det att det är roligare att lägga ner lite energi för att få det så bra som möjligt.
För dagen föll valet på ett ställe som heter Bodelsson by the sea.
När jag bokade bordet skrev jag i förfrågan om det var möjligt att få ett bord lite avsides och romantiskt. Kvinnan svarade mej att vi var hittills dom enda inbokade den kvällen så nog blir det romantiskt.
Jag svarade henne med att det lät helt i vår smak med tanke på att vi har det bra livat i hemmet med tre barn.

Jag vet inte hur jag ska kunna förklara och formulera mej på ett korrekt sätt för att beskriva vår kväll. Men jag försöker.
Det var ett enastående vackert och rofyllt ställe inte så långt hemifrån. Det var ljust och lugnt och vi placerades vid ett fönsterbord.
Vi var ensamma hela kvällen och fick med det en enormt bra service av en kvinna jag kommer att minnas länge. Hon var rak och nyfiken, jag kände igen mej i henne och det var skönt ;)
Att hon lagade grymt god (Köttig) mat till oss trots att hon själv var vegetarian var väldigt intressant.
Jag tror inte att någon som inte själv upplevt det vi upplevde i går kväll förstår hur oerhört lyxigt det var. Vi satt helt ensam och lyssnade på ljuv, lugn Music som saknade sångare. Det var sådär lagom högt.
Vi satt och pratade och inget annat störde. Ingen som tappade besticken på golvet, ingen som hostade, ingen ofräsching som pillar i näsan på bordet jämte. Inga bullrande jobbiga skratt och inga fnissiga damer som blivit lite luriga på vinet.
Nej det var inget som störde oss, det var bara hon och jag och vi blev serverade maten i rätt tid med precis lagom uppehåll. Det kändes som vi satt hemma och fick allt serverat.
Jag var lycklig och helt tillfreds när vi åkte hem tre timmar senare och jag kan varmt rekommenderar detta stället.
Jag fick en helt perfekt kväll med min tjej, tack för det.

På väg till resturangen...



Jockarp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar