torsdag 7 augusti 2014

Socialen del 2.....

Väntas det oväder?....


Fröken flickvän skulle på ett möte på socialen, en ny anmälan har kommit in och även denna gången ställde vi och socialtjänsten oss frågande till vad som var syftet till anmälan.
Anmälan gällde fröken flickväns barn och då att dom inte har det bra med oss.
Men samtidigt kommer det inget konkret ur anmälningen. Mest en massa blaj som saknar substans.

Att det heller inte finns något syfte är ju väldigt intressant.
Hypotetiskt: om en anmälan om att barn far illa hos den ena föräldern borde det i samma anmälan även finnas en ansökan om ensam vårdnad om dom påstådda gravt skadad barnen. (Vilket inte stämmer i vår familj) Men i förra anmälan och då även i denna saknas denna bit.
Jag leker med tanken om det varit Mollie det handlade om och hon nu mått så dåligt hos den andra (obefintliga) föräldern då skulle jag givetvis fightas för hennes skull och då även för att få ro i min egen själ om att jag gjort allt som står i min makt.
Men så är det alltså inte i detta fallet.

Nej i stället så är det nog så att den andra föräldern inte är det minsta intresserad av hur barnen mår utan detta handlar i stället enbart om att försöka hämnas.
För varför ska en anmälan till socialen annars innehålla information om att fröken flickväns ex inte vet vad fröken flickvän jobbar med dom veckorna barnen inte bor med henne. Det har väl varken socialen eller ex:et med att gör.
Att ex;et inte får låna våra barnstolar till barnen dom veckorna han ska ha dom ser jag inte heller som att barnen skulle ta någon skada. Det är ju hans skyldighet att lösa så att barnen åker säkert i bilen.
Lika så ska inte fröken flickvän skicka med en liten väska med bra att ha saker till barnen när lämningarna sker. Det förväntar inte vi oss av honom. Den andra föräldern måste ta ansvar för sina barn. Klarar man inte av det så får man ta hjälp och inte belasta sitt ex och dennes nya familj.
Fortsättning av att nonchalera skattemedel i denna härvan fortsätter således.
Jag hoppas nu verkligen att det görs en grundlig undersökning så att detta anmälande kommer att upphöra. Det gynnar nämligen ingen och framförallt gynnar det inte barnen.

När vi var hemma själva hann vi med en hel del. Vi bakade kakor inför det stundande ett års firandet och även en dubbel sats pannkakor stektes.
Jag fick hjälp av små smetsugna fingrar ;)
Givetvis slog vi till med en pannkakslunch. Alla åt glupskt. Så ska det se ut.

Ett par nya undersköna juveler kom till mitt förfogande under eftermiddagen. Min tanke var en vilodag men nej, jag kunde inte motstå frestelsen av att få köra fötterna i dom och ge mej iväg på en tur.
Så ja när mormödrarna tog tjejerna på bio så drog fröken flickvän och jag ut på en tur.
8 km slutade turen på och dojorna kändes som dom växt upp i hop med mej, det var kärlek och dom satt som en smäck.
Ruskigt skönt när man hittar en modell som passar som lilla handen i handsken.

Middag i form av grillad del från grisen och kokt potatis. Det var lite ensligt vid middagsbordet när dom andra hängde på bian, men man får väl vänja sej, snart är det disco och moppe som gäller ;)


Dom tänkta maraton sulorna ;)
Jockarp.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar