måndag 9 mars 2015

IVÖ.....



Söndagen började precis som lördagen. En löptur innan frukost. Helt ljuvligt. Jag hade för dagen på tok för mycket kläder på mej. Våren var här och svetten formligen öste av mej när jag kom hem.
Efter frukost gick vi ut en sväng och fröken flickvän packade vår picknick väska.
Vi körde till Hörvik för att lämna tillbaka bilen vi lånat ett par veckor och sen drog vi vidare till Ivö. Tjejerna tyckte det var spännande men bilfärjan och självklart skulle vi ut och kolla på hur båten fungerade. Den gick på vajrar och det studerade vi en stund.
Överfaten tog fem minuter och vi körde norr över till Ivö klack. Där ställde vi bilen och började gå. Vi gick med stup på sidan, stup som bildats efter att det förr i världen brutits kaolinlera på platsen. Vi stod och kikade ner en stund och vi pratade om det, om dom branta stupen.




Nere vid vattnet väntade grillning. Barnen lekte och klättrade upp för dom hemska branterna, Mollie fastnade på ett ställe så jag fick rycka ut som den bergsget jag är.
Vi var nere och fiskade i vattnet med pinnar vilket alla uppskattade. Självklart skulle vi känna om vattnet var kallt. Det var det.

Tillbaka till bilen och vi körde inom campingplatsen. Det lektes på lekplatsen och alla var på ett underbart humör. Overallerna åkte av i den ovana värmen som mötte oss i den läiga platsen.
Kaffet dracks och kanelbullarna slank ner. Några timmar senare lastade vi in alla i bilen igen och tog färjan till fastlandet.

Vi fortsatte att vara ute när vi kom hem och mormödrarna kom och sällskapade oss på ännu en kopp kaffe. Livet var sådär underbart enkelt denna söndag.
Efter en heldag ute väntade badkaret efter kvällsmaten och innan nattning spelades det Uno så det stänkte om det.
Lättlevt.

Kan inte ha det bättre :)


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar