söndag 29 mars 2015

Köksan.....



Ännu en heldag med min dotter. Våren kom inom byn och vi var ute hela förmiddagen. En liten tur på berget med kamphundarna, lite vedkörning, studsande på studsmattan och slutligen lite blomplock.
En enkel förmiddag.

Fröken flickvän kom hem efter lunch och då tog jag på mej löpardojorna och sprang iväg. Det var lite trubbel vid järnvägs övergångarna så jag fick springa in till stan och över bron vid museet. En bro till avverkade jag och det var den över till ljungaviken. Jag var seg och hade hög puls på hela rundan, varför vet jag inte men möjligt är att det är käken som spökar.
Turen slutade på nästan 13 km och tiden var hyfsad trots att jag stannade och pratade en stund med några glada bybor. Det sociala måste skötas om det med.

Det blev en tur till på berget och denna gång följde kaffeväskan med. Livet är bra lättlevt när man sitter med en kaffekopp i en något blyg vitsippskog, det dröjer inte länge förrän blygheten släpper. Några små sippor blommade faktiskt och de måste väl ses som väldigt tidigt.

Jag satte på mat på spisen sen väntade det ett härligt bad med min dotter. Nu äntligen förstår hon att om hon skvätter vatten på mej så skvätter jag vatten på henne. Enkelt och lättförståligt. Rena och fina klev vi upp och maten smakade väldigt bra. Men så var det min parad gren, helstekt kyckling som min mormor lärde mej att tillaga. Mums :)


Hon är grym i köket :)




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar