torsdag 12 januari 2017

Brottningsmatch....


Vissa dagar är längta stor till sommaren...


Varför förändra något som är bra? Människan är av naturen ett vanedjur. Jag gillar dock att bryta mönster och vanor men just rörelsemönstret vill jag inte gärna förändra. Gymmet och löpbandet innan jobbet alltså. Jag kände mej lite sliten när jag hoppade upp på bandet, motivationen var ohög. Kroppen var i ett sömnstadie, desto roligare att se hur den reagerar på ett tänkt intervallpass. Jag brukar tycka att dom passen är lite jobbiga, jag gillar att nöta mil efter mil, men ibland så behöver jag en extra kick. Onsdag morgon var en kickdag. Jag körde ett högt tempo, snabb återhämtning och sen hög fart igen. 30 minuter och det formligen sprutade svett om mej, den känslan är obetalbar, det är så skönt när det öser svett av en. Nöjd checkade jag in på jobbet redo för ännu en intressant och lärorik dag.

För dagen gjorde det mej ingenting att jag har inre tjänst. Mina kollegor kom in och borstade av sej en massa snö som sprutat från sidled på dom, jag flinade och sa. Nu är ni inte så retsliga över att jag har kontorstjänst va? ;)
Jag skötte undan massor och nu ska jag lägga fram mitt förslag och få det synat, alltid lite spännande och se om det man gjort är bra för den stora massan.

Vi pratade om hål under middagsrasten och när man jobbar med endast manfolk blir nivån oftast väldigt låg så också denna diskussion. Jag har tänkt mej att byta ut diskbänken i palatset och funderar på ett eller två hål i bänken. Detta diskuterades ljudligt och jag skrattade hysteriskt åt deras spinn i frågan. Jag hade inte ens funderat över det där med möjligheten till en eller två hoar. Det är bra att lufta saker med andra människor, man får oftast en helt annan syn på saker och ting.
Jag är fortfarande inte övertygad gällande mängden hål men det blir jag väl så småningom.

Snöovädret fortsatte hela dagen och jag fick vackert lägga mej en stund i högerfilen på vägen hem, jag låg inte där så länge dock. Tacksamheten över en bil med drift på alla hjulen var stor just då. Tankarna gick att det räcker med en enda dag som denna så har kärran och fyrhjuldriften betalat sej. Jag kör säkert.
En annan sak som också handlar om bilar är att jag är ytterst tacksam vintertid över att jag har min bil inomhus, skotta snö och skrapa rutor få andra pyssla med, det är inte riktigt min grej det. Lyxigt värre.

Myset hämtades på undantaget och hon var på toppenhumör, vi skulle få besök vilket hon sett fram emot väldigt.
Min nyfunna icke kaffedrickande vän och hennes son kom och förgyllde vår kväll. Vi fixade Tacos ihop vilket var supermysigt, alla hjälpte till efter sin förmåga. Att småprata lite och samtidigt dona med sallad, lök och köttfärs, att lyssna på ungarnas bus gav mej enormt med energi. Jag var lyckligt helt enkelt och jag var där fullt ut.
Aptiten var stor och det har nog med sällskapet att göra. Bra. Avdukning och det börjades bums att grymtas om efterrätt. Ja är det onsdag så känns det helt rätt med efterrätt. Glass i stora lass, såser och strössel, lite i magen och lite utanför på golv och bord, det hör till.
Mammorna hade seriösa samtal under tiden barnen hade brottningsmatch och skrattanfall, det fick avslutade kvällen, en härlig kväll. Fler sådana tack.

Vi är snart här igen va?


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar