måndag 23 januari 2017

Överaskning....



Dagen för överraskning av myset var inne. Hon har kämpat på in i det sista med att få reda på vart vi skulle men jag har tigit. De slog mej att hon kanske släktas på mej i det avseendet, att hon älskar att överaska men avskyr att överaskas, jag fick nästan lite dåligt samvete när jag tänkte på det.
Jag väckte henne och hon åt glupskt. När tänderna var borstade kom hon och sa:
Du mamma nu när det är så nära kan du väl berätta vart vi ska. Jag ruffsade henne lite i håret och sa:
Visst hjärtat, följ med mej här så ska du få se. Jag tog fram paddan och tog fram ett klipp på Youtube med Disney on ice och årets föreställning Frost. Hon tittade med stora ögon sen vände hon sej om och kramade mej av lycka. Hon är helt underljuvlig i dom lägena.

Vi körde in till stan och tog tåget till Malmö, vi hade ett skönt häng och Mollie pratade med både konduktören och medresenärerna under vår resa. Jag bara njöt av min sociala och frimodiga dotter.
Vi kom precis i lagom tid, när vi satte oss på våra platser på fjärde raden precis intill isrinken så startade föreställningen.
Jag betedde mej som om jag var yngre än Mollie, jag ömsom skrattade och ömsom grät när den vackra showen om äkta syskonkärlek utspelade sej. Att musiken var hög och helt fantastiskt vackert ihop med dom duktiga konståkarna och alla vackra kläder ja det var omöjligt att hålla lipen borta. Mollie bara glodde på mej när mina tårar lämnade kinderna och droppade ner på min tröja. Fjant. Men ja de är sån jag är, tydligen.



Sjukt impad av dom som åker skridskor i denna utstyrseln ;) 



När det var slut gick vi över gatan till Emporia. Vi mötte kassörskan från ICA på toan så henne växlade vi några ord med, liten värld minsann. Vi shoppade lite till myset och sen begav vi oss till ett mathak. Vi satt och åt, småpratade och tittade på folk. En mycket mysig eftermiddag.

En kopp kaffe till mej och sen var vi redo att åka hem till byn. På tåget igen och allt gick smidigt. Vi kom hem i vettig tid och myset åkte bums i badet. Håret tvättades och packades i med inpackning. Hon har en tid hos frissan och jag vill inte få skällning över att hennes hår inte är utkammat så ja, där satt jag en kvart och redade upp tjorvorna som gömde sej i nacken.

Hon hade lite mannekäng av dom nya kläderna och det slog mej att hon såg så väldigt stor ut, det går fort nu minsann. Hinner jag med tro?

Jag lyckades avstyra danstimmen och det blev istället lite chill i soffan för myset så jag kunde styra upp tvätt och förbereda för den kommande veckan.


Jag har alltid en fotograf med mej ;)


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar