lördag 7 januari 2017

Klämt finger....

Palatset sett från Vesan...Kärlek.


Jo jag tackar jag -14 grader vi uppstigningen, det var frost på palatsets fönster, otroligt vackert. Det kändes som om jag befann mej mitt i ett vintrigt vykort.
Vi åt en lugn och lång frukost och klockan nio kom min kära vän, löpakompis och till lika hotelldirektör. Hon förgyllde ett par timmar av mitt liv. Vi tog en tur på berget där vi inkluderade mördabacken, ett kärt återseende. Vi ha gått där så många gånger med barnvagnarna och med barnen på vår ryggar i selarna. Det var härligt att gemensamt få springa upp för backen. Det gick sakta men vi hade mycket att prata om, väldigt mycket. Hela jag tankades med energi, att ha vänner som man får berätta saker som bubblar upp i huvudet, att inte bli dömd för sina tokigheter är helt underbart. Jag har några få sådana människor i mitt liv och dom är otroligt viktiga.

Det vykortsvackra vädret höll i sej och myset och jag var ute stora delar av dagen, vi cyklade, körde ved och hängde nere på Vesan. Det är ett ställe som är vackert sommar, vinter, höst och vår. Jag njuter alltid när jag får gå i myllan (frusen för dagen) och sprätta lite. Jag informerade Mollie om vilka marker som tillhör palatset och hon funderade och frågade på om allt möjligt, en fråga hon ställde var varför andra odlade på vår jord, jag gick inte in allt för mycket på det, det är svårförklarade saker det där. Lite som vad är meningen med livet ;)

När vi skulle gå in hör jag världens skrik, myset Vilhelmsson hade klämt sej i dörren, blånaglen var ett faktum, vatten på och sen en häfta. Stora kramen av mamma sen var hon på banan igen. Gaah jag vet hur ont det där gör. Aj.

Jag pillade lite med min låtlista för löpning och jag har en klar favorit just nu, den heter Hurts och sjungs av Emeli Sandé. Den är en helt sjukt grymt bra text och tempot är i kalibern att man lätt kan springa ihjäl sej. Jag älskade det. Mycket känslor. För er som tränar och behöver lite nytt bra att trycka till med ladda ner den, mitt tips.

När jag pillat färdigt med listan lurade jag en timme på soffan, sjukt skönt, när man är i min ålder är det bra att vila lite middag har jag hört ;) myset grejade med sitt pyssel, mysigt att vara i ett töcken och höra henne när hon grejar med sina små projekt.

Vi tog oss i kragarna och rensade i ett par köksskåp innan middagen, fint och hemtrevligt med ordning. En fråga jag fick för ett tag sen var om jag var pedant. Och mitt spontana svar var nej. Men jag har analyserat mej själv lite på sista tiden och jag är nog ganska pedant. Jag gillar att tvättkorgen är tom och tvätten är ihopviken. Jag gillar att diskmaskinen är tom och diskbänken är ren. Toaletterna ska vara fräscha och sängen ska helst vara bäddad, de kan den vara nu eftersom att jag är både först och sist med att kliva upp, toppen ju. Jag älskar ett rent matbord och mina nycklar ska ligga på sin plats, bilen ska helst vara ren och kaffebryggaren ska inte flyttas på. Nu snackar vi 5S. Ja, jo jag är helt klart pedant. Eller jag gillar ordning och reda.

Reda och reda ut, vi har filosoferat ett tag på polstjärnan, vilken av stjärnorna det är. Vi gav det en ny chans under gårdagskvällen. Jag har lärt mej att polstjärnan är den stjärnan som lyser starkast (förutom jag då) ;) att den ingår i lilla björns stjärnbild och att den befinner sej ca 400 ljusår från jorden. Följdfrågan blev då självklart vad är ett ljusår, det la jag några kvartar på att försöka få grepp om. När jag läste och funderade över det där med ljusår slog de mej plötsligt att jag vet så lite. Och ändå vet jag ju en hel del. Hur som polstjärnan har vi från och med nu full koll på. Skönt.

Lite helgmys i soffan till en program med några små tecknade fiskar avslutade vår kväll. Jag la inte så mycket fokus på programmet utan lite mer på popcorn skålen.

En dag som åker ner i raktefart i braigalådan. Pang.


Mys och bus i soffan ;)



Jockarp.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar