torsdag 23 februari 2017

Andra planeter....

Dansk design


Sportlovsvecka och det passade utmärkt med en fridag mitt i veckan.
Planen och sällskapet var klart sedan innan så det var egentligen bara att packa väska och dra iväg. Men nej, nej, nej. Så enkelt får det inte vara.
Jag vaknade av ett mess runt sexsnåret med informationen om att min icke kaffedrickande vän låg med spyspannen. Alltså förstod jag omgående att skulle utflykten bli av så blev det med två personer mindre än vad det var tänkt.

Myset vaknade och vi kramades en bra stund i soffan och jag passade på och fråga henne om hon ändå ville åka i väg, bara hon och jag. Hon bad att få återkomma efter frukosten. Det går fint sa jag.
Frukost och kaffe och lite chill vi teven i form av fixarna (tydligen det nya nu)
Jag frågade henne ännu en gång om hon ville åka och svaret blev ja.

Klockan nio satt vi på tåget och pysslade lite i en pysselbok. Jag njöt i fulla drag av att bara sitta på en stol bredvid min dotter. Jag lyssnade på henne när hon kom på hur det skulle vara i boken och ibland frågade hon mej om hjälp med att berätta vad det stod i texten.

Två timmar senare hoppade vi av på Kastrups flygplats. En trappa upp och vi hoppade bums på den förarlösa Metron, Mollie blev helvild när hon kom in i tåget, sprallig av tanken på att ingen körde tåget helt enkelt. Jag bara log åt henne.

En kilometers promenad och där nådde vi vårt mål. Den vackra byggnaden välkomnade oss och innanför dess väggar finns det 20 000 djur, sju miljoner liter vatten och 53 akvarium. Jag gillar stället skarpt och en av anledningarna är klart byggnaden, jag tycker att den är vacker och att den sen också ligger fantastiskt vackert intill vattenkanten gör ju inte saken sämre precis.

Vi strosade runt och kollade på alla fiskarna, fåglar och andra djur som rymdes i bygget. Det var  mycket folk på plats, det roade jag mej med att kolla på. Ganska flat tätt också vilket gjorde det ännu lite intressantare. Det gäller att hålla sej uppdaterad ;)

En lunch i form av fish and Chips med utsikt över Öresund. Vackert så det gjorde ont i mej.
Efter maten tog vi en tur ut till Uttrarna Moije och Agnes, dom är både Mollies och mina favoriter så dom hälsade vi på en bra stund. Dom är super söta och väldigt aktiva.

Vi vände hemåt efter en snabb fika på flygplatsen medan vi väntade på tåget.
Det blev en dag som inte blev som det var tänkt men det blev väldigt bra ändå vilket jag är glad för. Och vi har redan nya utfärder planerade med våra vänner, det gäller bara att alla håller sej på benen ;)

Spännande...


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar